Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
4:33

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en av Norges tröjmarkeringar i spelaren ovan.

Norges beslut - bojkottar inte VM i Qatar

22v

Norge har bestämt sig om VM i Qatar 2022.
Landslaget kommer inte att bojkotta mästerskapet. 

I Norge har det i år varit heta diskussioner om att bojkotta VM i Qatar 2022. Debatten tog fart på allvar efter att den engelska tidningen The Guardian publicerat en ny analys tidigare i år om att fler än 6 500 migrantarbetare har avlidit sedan emiratet fick värdskapet 2010. 

Tromsø var första elitklubb att kräva att Norge bojkottar mästerskapet och sedan dess har flera klubbar hängt på, medan det norska fotbollsförbundet hävdat att det finns andra sätt att markera mot Qatar än med en bojkott. Flera klubbar i högstaligan och i breddfotbollen i Norge har också rapporterats vara moståndare till en bojkott.

ANNONS

Några anledningar till att många satt sig emot en bojkott är att landslaget möjligen kan uteslutas från det pågående VM-kvalet och kvalet till VM 2026, samt straffas med böter och tappa viktiga intäkter. 

Under söndagen höll norsk fotboll ett digitalt ödesmöte om frågan, och har nu kommit fram till ett beslut. Norge kommer inte att bojkotta VM i Qatar. 368 delegater röstade mot en bojkott och 121 delegater röstade för. 

- Förbundsstyrelsen anser att en bojkott är att vända ryggen till Qatar, sa det norska förbundets ordförande Terje Svendsen under inledningen av mötet enligt norska TV2. 

Under mötet togs dock samtidigt beslut om att Norge ska stärka sitt internationella engagemang och arbeta för att stärka mänskliga rättigheter i Qatar. 

Norge deltar inte i EM i sommar och har sex poäng efter de tre första matcherna i VM-kvalet. Norge besegrade Gibraltar med 3-0 och Luxemburg med 1-0, men föll mot Turkiet med 3-0 tidigare i år i kvalspelet. 

ANNONS
Publicerad 2021-06-20 kl 18:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto