POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
RYSSLAND
1v

Berg lockades till Ryssland med helikoptertur: ”Inte varje dag man är med om det”

Foto: Bildbyrån

Marcus Berg valde Krasnodar framför en rad andra klubbar.
Detta efter en helikopterfärd över arenan.
- Det var oväntat men häftigt. Det är inte varje dag man är med om det, säger anfallaren till Sportbladet.

Marcus Berg valde att flytta till ryska Krasnodar, som han under lördagen skrev ett avtal som gäller för den kommande säsongen. Anfallaren hade enligt uppgifter intresse från både Ryssland, Grekland och Qatar, men menar att den ryska klubben var det bästa alternativet.

- Det är en klubb som är på frammarsch. De har en president som satsar otroligt mycket och det känns som en bra utmaning. Bra spelare, bra klubb och fantastiska möjligheter för träning och en fantastiska arena. Det är mycket sådant som spelar in, säger Berg till Sportbladet.

Anfallaren har pratat med både Andreas Granqvist och Viktor Claeson, som spelat i klubben ett antal år, om laget och säger att de pratar väl om Krasnodar. För att få Berg att välja klubben fick anfallaren besöka träningsanläggningen innan han åkte helikopter över staden till matcharenan. Där spelades videor med Berg på storbildsskärmarna.

- Det var oväntat men häftigt. Det är inte varje dag man är med om det. Arenan verkar vara helt fantastisk så det var väldigt mäktigt, säger Berg.

Berg har ryktats vara på väg till både Grekland och Qatar innan han skrev på kontraktet med Krasnodar. Själv menar han att det ligger något i det som nämnts, men att det inte har varit alternativ han tänkt på.

Dessutom har IFK Göteborg under hela sommaren varit öppna med att de gärna hade sett Berg återvända till klubben redan nu.

- Det är klart att det har varit i åtanke. Sedan har jag varit öppen och sagt att det inte har varit dags än så det vet de om. Man har inte stängt någon dörr, men jag har varit sugen på att vara kvar utomlands, menar anfallaren.

Publicerad 2019-07-13 kl 23:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå