Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
RYSSLAND
27v

Bergströms låneavtal går ut - öppen för flytt från Ryssland: "Blir kul att se om det händer nåt"

Foto: Bildbyrån.

Emil Bergströms lånevtal går ut den sista juni med Grasshopper.
Då öppnar han för klubbyte - trots kontrakt med Rubin Kazan.
- Ska bli kul att se om det händer något, säger han till Fotbollskanalen. 

Den svenske mittbacken Emil Bergström, 25, lämnade vintern 2016 Djurgården för spel med Rubin Kazan i Ryssland. Efter en vår med speltid och en höst på bänken, så blev han i januari 2017 utlånad över ett och ett halvt år till den 30 juni i år, till Grasshopper i Schweiz. Han slog sig in i laget direkt och var under den gångna säsongen ordinare i laget, som slutade som nästjumbo i Schweiz.

- Det var ändå rätt skönt för mig att få ett och ett halvt år, då jag fick tid att lära känna laget, ligan och sådär. Jag ville även gå på ett långt lån, då jag hade haft mer press på mig att leverera för att sedan komma tillbaka om jag bara hade varit utlånad i ett halvår. Jag har även fått mycket speltid, så jag är väldigt nöjd med utlåningen, säger han till Fotbollskanalen. 

Däremot är han förstås inte lika nöjd med lagets tabellplacering. 

- Det är klart att det var jobbigt att man låg där nere och kämpade. Sedan är den schweiziska ligan sjukt jämn. Ett tag hade vi fyra poäng upp till Europa-plats och till och med tredjeplats, men sex poäng ner till sistaplats. Schweiziska ligan avgörs alltid i de sista omgångarna, men det är klart att det var tufft. Jag tycker dock annars att det gick bra, så jag är nöjd med min sejour där, säger han. 

Hur var det att byta från den ryska till den schweiziska ligan?
- Jag skulle väl säga att den ryska ligan håller en lite högre standard än ligan i Schweiz med de fem, sex, sju riktigt stora lagen. Det är väl lite mer intensivt, lite tuffare och mer fysiskt. Det är en lite högre standard, men jag tycker ändå att den schweiziska ligan håller en hög klass. Young Boys och Basel, som kom etta och tvåa, håller också en riktigt bra kvalitet och vi har egentligen också en bra kvalitet i Grasshopper, men fick inte riktigt ut det i år med anledning av lite tränarbyten och grejer i styrelsen under säsongen. Vi har dock mycket kvalitet även här, så den schweiziska ligan håller en hög standard. 

Hur har du utvecklats under den här lånesejouren?
- Jag tror mer på mig själv. Jag har ofta varit den spelaren som arbetar hårt, ligger bra defensivt och vinner mycket dueller, men nu känner jag även att jag utvecklat mitt offensiva spel, så jag känner mig mer bekväm med det nu också. 

I samband med att lånevtalet knöts, så meddelade Grasshopper att klubben fick en option på att köpa loss svensken efter avtalets slut. Bergström vill däremot inte uttala sig om köpoptionen kommer att utnyttjas eller om han i sommar kommer att återvända till Rubin Kazan, där han även har kontrakt över nästa säsong. 

- Vi får väl se, det är en diskussion, men det är som jag säger att jag är Grasshopper-spelare fram till sista juni och efter det har jag kontrakt ett år till med Rubin. Om det händer något annat under den tiden får vi se. Det blir kul att se om det händer något under den tiden, säger han.  

Vad skulle du helst vilja? Stanna i Schweiz eller åka tillbaka till Ryssland?
- Jag har fått speltid här, visat vad jag kan och att jag är en bra fotbollsspelare. Om det sedan blir en fortsättning i Ryssland, här eller någon annastans får vi se. Jag är bara väldigt sugen och fokuserad på att utvecklas ännu mer och visa vad jag går för, att jag kan spela mot de bästa spelarna, säger han.

Då kan det bli ett klubbyte i sommar?
- Ja, det får vi väl se. Det är som jag sa, att jag har ändå kontrakt med Rubin, så jag är ingen fri spelare. I alla fönster, i alla länder och i alla lag, så kan allt hända med alla spelare, så vi får se vad som händer, säger han. 

Bergström stod under den gångna säsongen för två mål och två assist på 35 matcher för Grasshopper i den schwiziska ligan. Rubin Kazan blev i år tia i ryska högstaligan. 

Publicerad 2018-05-31 kl 19:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons