Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
RYSSLAND
14v

Hadzikadunic längtar efter ligadebut i Rostov: "Känner att jag är väldigt nära"

Foto: Bildbyrån

Dennis Hadzikadunic lämnade Trelleborg för Rostov.
20-åringen väntar fortsatt på ligadebut - men känner att den är nära.
- Jag tycker att det går väldigt bra på träningarna och jag bara väntar på chansen, säger Hadzikadunic till Fotbollskanalen.

Det var i juli som 20-årige Dennis Hadzikadunic lämnade Trelleborg, där han var på lån från Malmö FF, för ryska Rostov. Tre månader har gått sedan dess, och mittbacken är mycket nöjd med den första tiden i sin nya klubb.

- Jag tycker att det har varit riktigt bra för mig. Det har varit intressant att gå utomlands och testa på en ny miljö och ny liga. Men jag känner hittills med all träning jag har fått att det har varit bättre än vad jag trodde att det skulle vara, säger Hadzikadunic till Fotbollskanalen.

Har det varit en stor omställning att komma till Ryssland och att komma in i klubben?
- Ja, såklart. Nytt land, nya människor. Men jag känner att jag har fått mycket hjälp, det finns några européer där, men det hjälper också mycket att ha Anton (Salétros, som kom till klubben en månad före Hadzikadunic) där. Vi är tillsammans mycket och hjälper varandra mycket. Så såklart underlättar det att ha en till svensk där borta.

Kan du utveckla det lite, vad har det betytt att ha Anton i laget?
- Väldigt viktigt. Vi umgås varje dag, vi käkar tillsammans, vi kan prata tillsammans, vi tränar extra tillsammans, vi pushar varandra hela tiden. Det är smågrejer hela tiden, att vi kan prata efter träningarna. Det är mycket värdefullt för mig.

Är det något som överraskat dig sedan du kom till klubben, eller har det varit ungefär som du förväntat dig?
- Försäsongen var väldigt hård. Jag blev överraskad, jag har inte varit med om så hård träning tidigare. Det var de första veckorna jag var där, det var riktigt hårt. Väldigt hårda träningar, proffsiga träningar. Sedan har allt varit nytt för mig, men jag tycker att miljön är riktigt proffsig. Det är en väldigt fin miljö att vara i.

Den 26 september debuterade Hadzikadunic med 90 minuter i en cupmatch mot Syzran-2003 från de lägre divisionerna, en match som Rostov vann med 4-0.

- Det var väldigt roligt att få spela match igen. Och den matchen gick bra. Det var väldigt kul att jag fick spela, säger mittbacken.

I ligan väntar dock Hadzikadunic på sina första minuter. 20-åringen är dock lugn över att chansen kommer att komma.

- Klubben visade ett stort intresse för mig och ville ha mig väldigt mycket. Och de tror mycket på mig och jag tror att så fort jag får min chans, den kan komma när som helst, och jag känner att jag är väldigt redo och väldigt nära på att få spela, säger han.

Rostov har gått starkt i den ryska ligan och är trea efter 10 omgångar. Framförallt är det lagets defensiv, med endast fyra insläppta mål, som har imponerat. Laget spelar med en trebackslinje, där Maciej Wilusz och islänningarna Sverrir Ingason och Ragnar Sigurdsson - tidigare i Blåvitt - spelat samtliga 900 minuter.

- Jag tycker att det har sett väldigt bra ut för vårt lag. Vi spelar riktigt bra och har släppt in väldigt lite mål. Vi får in resultaten och det är en bra egenskap att ha i ett lag, säger Dennis Hadzikadunic.

- Jag tycker att vår defensiv är väldigt bra, vi jobbar väldigt hårt i defensiven. Och sedan kan vi blixtra till med farliga kontringar. Vi har väldigt bra spelare på varje position.

Från och med den här säsongen spelar laget på nya Rostov Arena. Arenan byggdes till sommarens VM i Ryssland, och fyra gruppspelsmatcher samt åttondelsfinalen mellan Belgien och Japan spelades där. Dennis Hadzikadunic menar att Rostov Arena gett ett lyft till klubben.

- Det är mycket fans runt klubben. Den nya arenan tar 40-50 000 och nu har ännu fler kommit och alla människor dras till fotbollen nu när det kommit en ny stadion och plus att det går bra för laget.

För tillfället är Hadzikadunic hemma i Sverige inför U21-landslagets avgörande gruppfinal mot Belgien i nästa vecka. Laget samlas på fredag i Kalmar. När mittbacken sedan återvänder till Rostov gör han det med en god känsla av att mer speltid är på väg.

- Först och främst den första tiden, de första månaderna, så är det att anpassa sig till klubbens spelsätt och allt. Sedan så småningom komma in i det mer och mer på träningar och till slut få spela matcher vecka in och vecka ut.

Och vilka chanser ser du att det faktiskt blir så, att du får en ordinarie plats?
- Allt är upp till tränaren, det vet jag. Men jag ser ganska ljust på det. Jag tycker att det går väldigt bra på träningarna och jag bara väntar på chansen.

- Det underlättar också med deras intresse för mig, att de ville skriva ett långt kontrakt. Vi har ömsesidiga mål för min framtid och min karriär, så det kändes perfekt liksom. 

Publicerad 2018-10-09 kl 22:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons