POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
RYSSLAND
1v

Putins förslag: Samla alla sponsorpengar till ryska lag och fördela jämt

Foto: Bildbyrån

Samla alla sponsorpengar i en pott och fördela mellan fotbollslagen.
Det är ett förslag Ryssland president Vladimir Putin vill se bli verkligenhet, enligt nyhetsbyrån TASS.

Skapa en pott för alla sponsorpengar till fotbollslag i Ryssland och fördela sedan den jämt mellan lagen. Det tycker Rysslands president, Vladimir Putin, enligt ryska nyhetsbyrån TASS.

Det var under ett möte med rådet för utveckling av idrott som presidenten ska ha framfört åsikten. Guvernören i Nizhny Novgorod, Gleb Nikitin, ska ha pekat på orättvisor i sponsring mellan de professionella lagen, främst inom fotboll och ishockey. Han uttryckte då ett förlag där en gemensam fond som skulle bli fylld av sponsorerna för att sedan fördelad mellan lagen av regeringen, fotbollsförbunden och de andra idrottsförbunden.

- Det är svårt att se en bättre lösning så länge den är genomförbar. Det skulle innebära att alla företag som i dag finansierar klubbarna måste skicka pengarna till fonden för att de pengarna sedan blir rättvist fördelade mellan lagen. Jag tycker att ett sådant kollektivt system skulle vara mycket mer rättvist än det vi ser i dag, där lagen tävlar med sina plånböcker, säger Putin enligt TASS.

Det ryska fotbollförbundets ordförande Alexander Djukov, tillika vd i ryska gasjätten Gazproms dotterbolag Gazprom Neft, menade att idén har ”en rätt att existera” men att den behöver förbättras för att fungera. Han menade dock också att ett sådant tillvägagångssätt hade varit ”rättvist”. På en fråga från Putin om storföretagen, såsom Djukovs Gazprom Neft, skulle ge sina pengar till den sortens fond, menar vd:n att det fortfarande finns en hel del arbete att göra för att det ska bli verkligen.

- Men vi har redan tagit den här frågan i beaktande, säger Djukov.

Putin menade att ingen kunde ifrågasätta att det föreslagna systemet skulle bli mer rättvist, men var frågande till om det går att genomföra under rådande omständigheter. Djukov menade å sin sida att det, om systemet blir verklighet, var viktigt att se till att pengarna delas ut rättvist.

Publicerad 2019-10-10 kl 22:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå