Rogics succé - debutmålskytt i Ryssland

Ryska Premier League

Filip Rogic blev målskytt i sin debut i Ryssland.
Men trots det hjälpte inte det Orenburg till seger.

26-årige mittfältaren Filip Rogic lämnade i slutet av förra sommaren Örebro SK efter en lyckad säsong i allsvenskan. Rogic stod i år för åtta mål och fyra assist på 20 seriematcher, men tog nyligen beslut om att flytta till Orenburg i ryska högstaligan. Under söndagen fick mittfältaren göra debut - och imponerade direkt.

Rogic spelade från start mot toppklubben Lokomotiv Moskva och reducerade i den 69:e minuten till 2-1 innan han i den 88:e minuten blev utbytt. Då fick han se Lokomotiv Moskva utöka till 3-1 innan matchen i slutändan slutade med 3-2-förlust för Orenburg.

Orenburg är därmed på 13:e-plats i den ryska högstaligan. I fjol slutade laget på sjundeplats i ligaspelet. Härnäst väntar på onsdag spel i ryska cupen.