Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
RYSSLAND

Tvättat pengar inom fotbollen - nu har polis slagit till mot maffiagruppen

Foto: Scanpix

En rysk maffiagrupp ska i flera år ha tvättat pengar genom fotbollsklubbar i Europa. Nu uppger Europol att man slagit till mot cellen och utreder brott i både Storbritannien och Tyskland.

Det är nyhetsbyrån AP som rapporterar om att portugisisk och europeisk polis har brutit upp en viktig rysk maffiagrupp. Cellen misstänks för att ha tvättat pengar genom fotbollsklubbar ute i Europa.

Nyheten bekräftades av Europol under onsdagen som i ett pressmeddelande. Där skriver den Europeiska polisbyrån att maffiagruppen ska ha sökt upp klubbar med dålig ekonomi erbjudit dem pengar för att rädda boksluten. När man sedan varit i kontroll över klubbarna ska man tvättat flera miljarder kronor i spelarövergångar, tv-rättigheter samt matchfixning.

Under gårdagen gjordes en polisrazzia mot den portugisiska klubben Uniao de Leiria och grep tre medlemmar av den ryska organisationen. Europol skriver också att operationen hjälpte till att identifiera allvarliga brott i Österrike, Tyskland och i Storbritannien.

Publicerad 2016-05-04 kl 19:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons