Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Svensktrion i Rostov bryter sina kontrakt

Ryska Premier League

Ytterligare svenskar uppges lämna Ryssland.
Enligt Championat har trion i Rostov brutit sina kontrakt.
Det gäller Dennis Hadzikadunic, Armin Gigovic och Pontus Almqvist.

Foto: Bildbyrån

Viktor Claesson har lämnat Krasnodar och Axel Björnström bröt med Arsenal Tula för att ansluta till AIK.

Nu uppges ytterligare tre svenskar lämna Ryssland till följd av invasionen av Ukraina. Championat uppger att fem utländska spelare nu har brutit sina kontrakt med Rostov, där tre av dem är svensktrion Dennis Hadzikadunic, Armin Gigovic och Pontus Almqvist.

Hadizkadunics agent Walid Faour kommenterar uppgifterna som följer: 

- Då vet de mer än jag, säger han till Fotbollskanalen. 

Är Dennis kvar i Ryssland?
Det är inget jag kan kommentera just nu i det här läget. Just nu är det väldigt många frågor som är uppe och diskuteras, det finns ingenting konkret jag kan gå ut med. Det som går ut i media är inget jag kan stå för.

ANNONS

Fifa har beslutat att utländska spelare tillåts lämna Ryssland och skriva på för en annan klubb fram till den 30 juni, men att kontraktet sedan fortlöper, vilket därmed är ett alternativ för de tre svenskarna i Rostov. 

Sedan kriget utbröt har alla tre sammankopplats med de allsvenska klubbar de tillhörde innan flytten till Ryssland. För Hadzikadunics del har det rapporterats om förhandlingar med Malmö FF, och Faour har även tidigare bekräftat att mittbacken vill hem.

- Dennis har ett stort MFF-hjärta, och den kärleken är ömsesidig. Malmö har gjort och gör allt för att få hem Dennis. Vi uppskattar verkligen det och har därför tackat nej till flera anbud från andra ligor. MFF vill ha honom, och han vill spela där, sa han till Fotbollskanalen för drygt två veckor sedan.

Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist har bekräftat kontakt med Gigovic, men menar att han inte vill spekulera i om han kommer tillbaka till HIF i närtid. Gällande Almqvist har IFK Norrköpings tränare Rikard Norling sagt att de ser över möjligheterna att få hem före detta spelare från Ryssland, där anfallaren är en av dem. Samtidigt berättade han att han hade uppfattat det som att det var stopp på värvningsfronten för det här fönstret, om truppen håller sig skadefri.

ANNONS
Publicerad 2022-03-10 kl 16:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto