Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
RYSSLAND

Wernbloom satte rekord i gula kort: "Jag har kontrakt på 26 matcher, inte på 30"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Pontus Wernbloom vann ryska ligan - och fick 14 gula kort vilket är nytt rekord för honom.
- Jag har ett kontrakt på 26 matcher, inte på 30, säger han.

CSKA Moskva vann den ryska ligan vilket betyder att Pontus Wernbloom har två raka ligaguld. Men det var inte den enda tabellen svensken slutade högst upp. Han fick nämligen 14 gula kort vilket är nytt rekord för honom.

- De offensiva spelarna satte rekord i att tappa boll så då måste man reda ut situationen, säger han.

Dåliga domare?
- Nej, det har faktiskt varit solklart. Det är inte många gula där jag kan säga att det var domarens fel utan det har varit många taktiska och några snack. 

Hur tänker du innan en säsong med den här biten, vill man ligga under tvåsiffrigt?
- Nej jag skiter faktiskt i det. Om jag blir avstängd två, tre, fyra gånger per år... tränaren vet om det också. Han säger ingenting till mig utan han vet att det är så. Jag har ett kontrakt på 26 matcher, inte på 30. Klubben vet det och alla vet det. Det är vad det är. 

- Jag har inte fått några röda kort så det är väl mer imponerande. Det har inte varit något på två år nu, det är perfekt. Jag har hållit mig i kragen.

Tar du taktiska gula kort för att du behöver vila?
- Nej men vi anfaller med sjukt mycket folk, det är bara jag och två mittbackar som stannar. Då är det klart att när kontringarna kommer och det är kniviga situationer i matchen så om motståndarna till exempel kommer tre mot tre så måste man ju få ner någon spelare, då är det bara att acceptera och inte så mycket att snacka om. Det är bara att dra i en tröja eller fälla någon så får man ta det och så får alla komma tillbaka till rätt sida. Det är oftast så. 

Publicerad 2016-05-25 kl 14:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons