Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SCHWEIZ
41v

Bahoui utanför truppen - Fransson med assist

Foto: Bildbyrån

Nabil Bahoui har ryktats bort från Grasshopper, och under söndagen stod han utanför lagets matchtrupp.
Bättre gick det för Basels Alexander Fransson i helgen, som startade och bjöd på assist.

Nyligen skrev den schweiziska tidningen Blick att Nabil Bahouis framtid i Grasshopper är oviss, det trots att yttermittfältaren kom till klubben så sent som i somras och då skrev på ett avtal fram till sommaren 2020. Blick skrev då också att Grasshoppers tränare Murat Yakin antytt att Bahoui "inte vill sitta på bänken för evigt". 

När Grasshopper under söndagen spelade 1-1 borta mot Young Boys fanns Bahoui inte ens med i truppen. På klubbens hemsida står han listad som "ej i truppen" medan andra spelare som också saknades är listade som "skadade/sjuka".

Den svenske mittbacken Emil Bergström spelade dock, som vanligt, hela matchen för Grasshopper. Även den svenske anfallaren Alexander Gerndt fick 90 minuter i kroppen under söndagen när hans Lugano föll med 2-1 hemma mot Lausanne.

Under lördagen startade Alexander Fransson för Basel hemma mot St. Gallen och den svenske mittfältaren stod för assisten till Basels 1-0-mål i 3-0-segern. Fransson byttes ut i den 75:e minuten.

23-åringen har haft svårt att ta en ordinarie plats i Basels elva den här säsongen, men har fått en aning mer speltid under de senaste veckorna. Tidigare har Fransson öppnat för att lämna sin klubb i vinter, men i slutet av november sa han följande i en intervju med Fotbollskanalen:

- Huvudmålet är ju att jag ska vara kvar här och spela. Men om jag inte får mer speltid framöver får jag ju ta och kolla på andra alternativ.

Publicerad 2017-12-10 kl 18:55

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER