POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SCHWEIZ
6d

Grasshopper degraderat till skandalscener - spelarna lämnade över sina tröjor

Foto: Bildbyrån/Blick.

Grasshopper åkte ur schweiziska superligan till skandalscener.
Supportrar avbröt matchen - och spelarna lämnade över sina tröjor. 
Detta som en kompromiss för att de var oroliga över upplopp. 
- Jag är glad över att spelarna gav sina tröjor, säger tränaren Uli Forte enligt Blick

Grasshopper är Schweiz mest framgångsrika klubb med 27 ligatitlar, senast ligaseger under säsongen 2002/2003. Under den här säsongen har det däremot gått tungt och i dag stod det klart att laget för första gången på 70 år ramlar ur den schweiziska högstaligan. Detta efter 4-0-förlust i bortamötet med Luzern som avbröts efter skandalscener, skriver den schweiziska tidningen Blick. 

I den 68:e minuten, strax efter att Luzern utökade till 4-0, hoppade Grasshopper-supportrar ner från läktaren och ställde sig vid ena kortsidan, vilket gjorde att matchen avbröts och 26 tungt beväpnade gick poliser bort till supportrarna för att upprätthålla ordning. 

Grasshopper-målvakten Heinz Lindner gjorde ett försök att förhandla med Grasshopper-supportrarnas ledare i hopp om att få spela klart matchen, men lyckades inte och matchen fick avbrytas helt och hållet. Det gjorde målvakten tårögd.

- Det här ligger mig väldigt nära. Vår klubb har snöpligt nog åkt ner i andraligan. Det är en klubb med mycket tradition och det gör ont, säger han.

- Jag kan på något sätt förstå supportrarnas missnöje. Jag tog samtalet med dem och försökte att förhandla, men att spela vidare var inte en möjlighet, fortsätter han. 

Enligt Blick krävde supportrarna att alla spelare i laget skulle ta av sig sina tröjor och shorts, då de inte ansågs vara värda att bära klubbens märke. I slutändan blev kompromissen att alla spelare kom upp från omklädningsrummet, gick bort till supportrarna och gav bort sina tröjor.

Lindner anser inte att det var förnedrande. 

- Nej, inte om det hjälpte till att undvika upplopp och våld. Det spelar ingen roll om det är förnedrande eller inte. 

Grasshopper-tränaren Uli Forte var efteråt kritisk till supportrarnas agerande, men glad över att spelarna lämnade över sina tröjor, även om han själv inte pratade med supportrarna. 

- Det är inte bara en becksvart dag för Grasshopper, även för schweizisk fotboll. Det som hände med supportrarna får absolut inte hända, säger han enligt Blick. 

- Jag var rädd för att det skulle bli mer upplopp. Supportrarna ville inte se mig. Jag är glad över att spelarna gav bort sina tröjor. Frågan var: "Skulle vi gå i konfrontation med supportrarna eller släta ut vågorna?", fortsätter han. 

Grasshopper är klar jumbo i den schweiziska högstaligan, men har fortfarande tre matcher kvar av säsongen. 

Publicerad 2019-05-12 kl 21:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå