POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SCHWEIZ
42v

Schweiz-proffs öppnar för flytt - utesluter inte allsvenskan: "Stänger inga dörrar"

Foto: Bildbyrån.

Alexander Fransson var i år utlånad till Lausanne.
Nu har han återvänt till Basel, men kan lämna igen. 
- Jag är faktiskt öppen för allt, säger han till Fotbollskanalen. 

Den svenske mittfältaren Alexander Fransson var under 2015 med och förde Norrköping till SM-guld för att sedan under vintern 2016 lämna klubben för spel med Basel i Schweiz. Efter två och en halv säsong med knapp speltid, så blev han i januari utlånad till bottenlaget Lausanne-Sport och var i januari med och trillade ur den schweiziska högstaligan. 

Fransson fick under våren gott om speltid, men utlåningen blev ändå inte riktigt som han tänkte sig när han bytte klubb i landet.

- Det blev inte riktigt vad jag hade hoppats på. Laget trillade ur, men för mig var det ändå bra att få matcher, men laget hade inte den kvaliteten jag hade hoppats på, så det var lite tufft mentalt, men även väldigt nyttigt, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag har under de senaste åren spelat i offensiva lag, dels i Norrköping och sedan i Basel, så man är van vid att vinna hela tiden. Det var lite tufft att gå från ett lag som gör det till ett lag som inte gör det, att inte vinna och ha samma kvalitet runt omkring sig, samtidigt som man aldrig vill förlora. Man har kanske lärt sig att man måste kämpa mer, så på så vis har det varit nyttigt att lära sig att man inte får något gratis, fortsätter han. 

Efter säsongens slut återvände mittfältaren till Basel, där han har kontrakt över säsongen 2020, och befinner sig just nu på klubbens träningsläger utanför München, Tyskland. 

- Jag tycker väl att det känns bra att komma tillbaka hit, då det ändå känns som ett andra hem. Det känns kul att få träffa alla runt omkring igen och börja träna här med killarna.

Hur ser du på dina möjligheter till speltid nästa säsong?
- Jag hade ett litet snack och sedan beror det på hur man presterar på försäsongen, samtidigt som konkurrensen är väldigt hård. Jag är ändå öppen för allting. Om det skulle bli speltid här, så är man glad över det, men blir det inte så får man titta på något annat. Jag är egentligen öppen för allt.

Du kan alltså tänka dig en permanent flytt i sommar?
- Jag är öppen för det också. Jag stänger helt enkelt inga dörrar.

 - Jag sa till mig själv att jag ville komma ner hit och skaffa mig en känsla igen kring hur situationen ser ut innan jag tar nästa beslut, fortsätter han. 

Är det allsvenskan som gäller eller utlandet?
- Jag stänger inga dörrar, det får vi se. Allsvenskan är en bra liga och det är flera lag som rustar väldigt bra och det finns många bra trupper. Det är en jämn och bra liga, så jag stänger inga dörrar för det, även om jag helst skulle vilja stanna ute (i Europa).

Fransson gjorde under den gångna säsongen tre assist på 22 matcher i den schweiziska högstaligan för Basel och Lausanne-Sport. 

Publicerad 2018-06-29 kl 22:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå