Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SCHWEIZ

Uppgifter: Därför lämnar Källström - avstängd av klubben efter bråk

Foto: Bildbyrån

Schweiziska Blick kommer nu med uppgifter om Kim Källströms uppbrott med Grasshoppers. Tidningen skriver att svensken stängdes av efter att ha riktat skarp kritik mot klubbens ledning.

Under tisdagen kom en överraskande nyhet från Schweiz. Kim Källström lämnar schewiziska Grasshopper med omedelbar verkan och kommer inte vara en del av truppen under våren 2017 efter att ha spelat för klubben sedan sommaren 2015.

"Efter en noggrann analys och samtal mellan den sportsliga ledningen, tränaren och spelaren togs beslutet gemensamt att planera för resten av säsongen 2016/17 utan Kim Källström", skrev klubben på sin hemsida.

Vidare skrev klubben att Källström bara för några dagar sedan meddelade att han ville återvända till Sverige med omedelbar verkan på grund av personliga skäl och motivationssvårigheter. Parterna förhandlar nu om att bryta kontraktet.

Schweisiska tidningen Blick kommer nu med uppgifter om bakgrunden till uppbrottet mellan Källström och Grasshoppers - och det stämmer inte överens med den versionen som klubben vill förmedla.

Enligt Blick så ska Källström vid övergången från Spartak Moskva sommaren 2015 ha blivit lovad en rejäl titelsatsning, men framgångarna har uteblivit och just nu är Grasshoppers femma i den tio lag stora ligan. Lagkaptenen Källström uppges ha tröttnat på situationen och riktat stark kritik mot sportchefen Manuel Huber och den sportsligt ansvarige Georges Perego under ett träningsläger i Spanien nyligen.

Tidningen skriver vidare att situationen till slut blev ohållbar och att Huber till slut kallade till ett spelarmöte där han förklarade att Källström stängts av på grund av att klubben inte kunde tolerera svenskens uppträdande. Något som har dementerats av Huber själv.

Djurgården menade under tisdagen att man kommer agera kring situationen.

- Absolut om det är så att han väljer att flytta hem till Sverige så ska vi göra vad vi kan för att han ska spela för Djurgården, sa sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen då.

Publicerad 2017-02-01 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons