Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svennis - en snåljåp eller inte?

Sillybloggen

Svennis får sig en ny känga i brittiska medier. Enligt goal.com har Fulham bestämt sig för att nobba tränaren – eftersom hans löneanspråk varit för höga. Men stämmer det verkligen?

Känns som att vi sett liknande soppor förut. Sven-Göran Eriksson pekas ut som näste manager för en engelsk klubb, förnekar själv, men figurerar ändå i mediespekulationerna. Kort senare anklagas han för att vara för pengainriktad och tidningarna skriver att han fått nobben till jobbet.

Den här gången rapporterar goal.com att Svennis begärt för hög lön på Craven Cottage och att Martin Jol nu ligger närmast till hands för att ersätta Liverpoolflyktade Roy Hodgson.

Frågan jag ställer mig är vilken sanning som egentligen ligger i Erikssons påstådda girighet, jämfört med andra tränares. Är det verkligen så att han gång efter annan kommer med orimliga krav eller har Svennis blivit en stereotyp för habegär? En oförtjänt symbol för fotbollskommers i sin allra fulaste form?

Annons

Vad vet jag egentligen – men klart är att Sven-Göran Erikssons egna representanter – åtminstone öppet – kraftigt dementerar att han skulle ha chockat Fulham med sin storvulna snålhet.

– Det har inte varit några diskussioner mellan mig, som är Svens enda representant, och Fulham. Det har inte varit några förhandlingar om pengar eller något annat som har med ett kontrakt att göra. Det är bara skitsnack, sade till exempel agenten Athole Still till eurosport.se häromdagen.

Och när fotbollskanalen talat med assistenten Tord Grip har han ifrågasatt om Svennis ens blivit uppringd från västra London.

Jaja. Låt vara hur det vill med Svennis. Men ibland kan det vara dumt att stirra sig blind på vad en enda part påstår kring en affär. Oavsett vem som egentligen har rätt.

/David B Larsson

Publicerad 2010-07-16 18:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto