POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SKOTTLAND
1v

Celtic-tränaren vill behålla Lustig: "En briljant spelare och en briljant kille"

Foto: Bildbyrån.

Mikael Lustig har ett utgående avtal med Celtic.
Tillfällige tränaren Neil Lennon vill behålla svensken. 
- Han är en briljant spelare och en briljant kille, säger Celtic-tränaren enligt Daily Record. 

Sveriges landslagsback Mikael Lustig stod i lördags för ett nickmål när Celtic besegrade Aberdeen med 3-0 och säkrade åttonde raka ligatiteln i Skottland. Lustig har som bekant ett utgående kontrakt, men med en option på förlängning med ett år och i vinter har svenskens framtid varit uppe på tapeten, då det rått osäkerhet kring om det blir ett nytt avtal, samtidigt som både han själv och AIK:s sportchef Björn Wesström bekräftat kontakt. 

- Jag har ju erkänt med att jag har pratat med Mikael Lustig. Vi är inte så nära just nu. Är det nära så diskuterar man ju detaljer och planer och man pratar med tränaren och där är vi inte än. Vad han behöver bestämma sig för först och främst är om han ska vara kvar i Celtic eller inte och det förstår jag att de har ett jobb att göra, Celtic och han. När de sedan bestämt sig för den framtiden - då ska vi värdera hur vårt intresse ser ut. I den fasen är vi inte, men vi har kontakt, sa Wesström i mitten av april i "Studio AIK", som är ett program som produceras av AIK:s samarbetspartner SportLib. 

Nu berättar Neil Lennon, som är tillfällig tränare till säsongens slut i Celtic, att han vill behålla Lustig i den skotska storklubben. 

- Jag vet vad han kan göra och kan hans personlighet. Han är en väldigt viktig spelare i omklädningsrummet, men först och främst är han en kvalitativ spelare. Han har haft sina skadeproblem, men främst på grund av mycket matcher senaste åren. Han fick inte mycket vila efter VM i somras och det spelar roll, säger Lennon enligt Daily Record. 

Tränaren fortsätter:

- Men det är en spelare som nu har vunnit åtta ligatitlar. Det säger allt. Han bidrar fortfarande oerhört mycket till det vi vill göra här. Han är en briljant spelare och en briljant kille. Jag skulle vilja behålla honom. "Mika" vet mer om sin roll som lite äldre, men som spelare har han varit väldigt viktig för vad som skett här under senaste åtta åren. 

Lennon menar till och med att Lustig tillhör klubbens största spelare genom tiderna.

- Han är där uppe i termer av de stora spelarna i klubben, är han inte det?

Lustig var under en period i februari petad, men fick åter förtroende att spela när Neil Lennon i slutet av februari ersatte Brendan Rodgers som tillfällig tränare i klubben. 

- När jag kom in fick jag få tillbaka hans huvud lite på rätt plats. Han såg sig kanske om efter annat och vi ville ha tillbaka honom i laget, säger Lennon. 

Lennon har sedan tidigare även en relation till Lustig, då han mellan 2010 och 2014 också var huvudtränare i Celtic. Lustig anslöt till klubben vintern 2012 från Rosenborg. 

Publicerad 2019-05-06 kl 08:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå