Helanders Rangers föll i ligacupfinalen – efter Forsters storspel

Skottland

Rangers var det bättre laget – men Celtic hade Fraser Forster i mål.
Den engelske målvakten höll tätt och såg till att Celtic tog hem fjärde raka ligacuptiteln.

Söndagen i Glasgow bjöd på ett fullsatt Hampden Park och skotsk ligacupfinal mellan Rangers och Celtic. Senast Rangers vann cupen var 2011 – Celtic å andra sidan har vunnit turneringen de tre senaste åren. Läge för Filip Helander och Rangers att bryta den trenden med andra ord.

Och det var just Rangers som öppnande bäst. De blåklädda hade det mesta av spelet under den första halvleken men Celtics målvakt, Fraser Forster, såg till att det var mållöst i paus.

Rangers rivstartade därefter den andra halvleken och var ytterst nära att spräcka nollan vid flera tillfällen – men återigen stod Forster i vägen och räddade allt som kom i hans väg. I stället kom kallduschen för Helander och "The Gers".

I den 60:e minuten fick Celtic frispark långt ut mot sidlinjen, bollen var fint slagen och på inlägget kunde Christopher Jullien styra in 1-0 på volley.

Kort därpå fick Rangers ett drömläge att kvittera från straffpunkten efter att Jeremie Frimpong i Celtic blivit målchansutvisad. Alfredo Morelos tog sats men colombianens avslut gick inte förbi matchens gigant den här matchen – Fraser Forster. Celtic-målvakten parerade på nytt.

Rangers hade flera vassa chanser därefter att kvittera, men fick inte in bollen denna söndag i ösregnet i Glasgow. Utan i stället vann Celtic den skotska ligacupen för fjärde året på raken.

Filip Helander blev utbytt när sex minuter återstod av ordinarie tid.

Publicerad 2019-12-08 kl 17:57