POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SCOTTISH PREMIERSHIP

Hemmen ska fredas under Old Firm

Foto: TT

Familjevåld fördubblas i samband med Old Firm. Nu försöker polisen stävja det genom att inför söndagens Celtic-Rangers plocka in misstänkta återfallsförbrytare i förväg.

Redan under fredagen väntas polisen knacka på hos personer som antas kunna begå den typen av våldsbrott, för att hålla dem i häktet under helgen. Det gäller främst personer som står åtalade för misshandel i nära relationer eller som släppts ur fängelse för liknande brott och står under strikt övervakning, uppger The Scotsman. Andra kända förbrytare får varningar utskickade.

Våld som fläckat det klassiska rivalmötet på och just utanför arenorna i Glasgow har ofta fått rubriker. Men dess återverkningar tränger sig också innanför hemmets väggar. En studie från 2011 av polisstatistik visade att våld i nära relationer ökade med 138,8 procent under Old Firm-matcher som spelades på lördagar. För matcher på söndagar var siffran 96,6 procent, medan ökningen under veckomatcher var 56,8 procent.

- Vad vi vill göra är att hålla dem som drabbats av våld i nära relationer och deras barn säkra. För att göra det försöker vi plocka bort risken genom att plocka bort förövarna, i stället för att riskera att kallas till incidenter, säger kriminalkommissarie Sam McClusky, som arbetar vid polisens enhet mot våld i nära relationer, till Evening Times.

Polisen i Skottland har arbetat med att få ner siffrorna för våld i nära relationer i samband med fotbollsmatcher. Det senaste Old Firm, en cupmatch 2015, visade inte heller någon topp, skriver Evening Times. Men intresseorganisationer har uttryckt oro sedan det i förra veckan blev klart att Rangers efter fyra år är tillbaka i högsta divisionen, där Celtic för närvarande är på väg mot en ny titel.

Publicerad 2016-04-15 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå