Lustig målskytt när Celtic utklassade Rangers

Scottish Premiership

Förra helgen möttes de i skotska cupen, och även denna gång skulle Celtic gå segrande ur det heta Glasgowderbyt.

Mikael Lustig startade för Celtic när Old Firm spelades för andra gången på en vecka, och för 408:e gången totalt. Det stod tidigt klart att Celtic åter var numret större än Rangers och redan i sjätte minuten blåste domaren straff för bortalaget, en straff som Scott Sinclair säkert satte i mål. Klasskillnaden mellan lagen blev än tydligare när Lee Griffiths satte ett fint skott i bortre hörnet innan det hade gått 20 minuter av första halvlek. Resten av första halvlek varvade tufft spel med fler fina målchanser för Celtic, men 2-0 stod sig i halvtid.

Det dröjde dock inte många minuter in i andra halvlek innan Callum McGregor ökade på till 3-0 och punkterade matchen helt, och när mittbacken Boyata nickade in en frispark i 66:e minuten var det hela en formalitet. Tio minuter från full tid kombinerade Rangers sig snyggt fram till ett tröstmål som slogs in av lagkaptenen Kenny Miller, men Celtic svarade igen och ingen mindre än Mikael Lustig gjorde ett par försvarare innan han behärskat placerade in slutresultatet 5-1 till Celtic.

Därmed vann Celtic sitt andra derby inom loppet av en vecka.