Kritiken mot Starfelt i Old Firm: "Vet inte vad han tänker med"

Scottish Premiership

2-2 i Old Firm-derbyt.
Celtic-svensken Carl Starfelt - som orsakade straff - fick kritik i matchen.
- Jag vet inte vad han tänker med, sa Celticikonen Pat Bonner i BBC vid 1-1-målet.

Glasgow-derbyt mellan Celtic och Rangers blev en dramatisk historia.

Celtic tog ledningen av bara farten efter att Daizen Maeda gjort 1-0 redan efter fem minuter och det var även ställningen i paus.

Sedan föll Celtic ihop som ett korthus.

Precis efter paus fick Fashion Sakala ta emot en långboll, vända upp och avancera. Därefter spelade han till Ryan Kent, som läckert gjorde 1-1.

Att Fashion Sakala fick ta emot långbollen var någonting som svenske Celtic-backen Carl Starfelt och mittbackskollegan Josip Juranović fick kritik för.

- Jag vet inte vad Juranovic och Starfelt tänker med. Den bollen från målvakten till Sakala var på 36 meter. Väldigt svagt försvarsspel av Celtic, sa Celtic-ikonen Pat Bonner i BBC.

Bara minuter senare var Starfelt i händelsernas centrum. Svensken satte in en glidtackling inne i straffområdet och den träffade Sakala. Det resulterade i straff och från elva meter satte James Tavernier dit 2-1 i krysset.

"Det är en kollaps från Celtic. Vad gör Starfelt nere på marken? Han är inte ens nära bollen. Klar straff", skrev Sky Sports Andy Walker.

Celtic lyckades dock komma tillbaka i Old Firm. I den 88:e minuten gjorde Kyogo Furuhashi 2-2, vilket blev matchens slutresultat.

Celtics svensk-montenegrin Sead Haksabanovic kom inte till spel i derbyt på grund av skada.

Celtic toppar alltjämt den skotska ligan på 55 poäng. Rangers är tvåa på 46 poäng.

Publicerad 2023-01-02 kl 15:53