Lustigs Celtic krossade Rangers - bärgade sjunde raka ligatiteln

Scottish Premiership

Mikael Lustig var i dag med och bärgade Celtics sjunde raka ligatitel.
Han spelade från start när Celtic krossade Rangers med 5-0.

Den svenske landslagsbacken Mikael Lustig, 31, spelade för två veckor sedan hela matchen, när Celtic besgerade Rangers med 4-0 i semifinalen i skotska cupen, men var senast utanför matchtruppen med anledning av en bruten tå, när laget föll med 1-2 mot Hibernian i ligan.

Han hoppades vara redo för spel till söndagens derby och startade som högerback mot Rangers. Då fick laget en smakstart på matchen, när Odsonne Edouard redan i den 14:e minuten gav laget ledningen för att sedan utöka till 2-0 strax innan halvtid. När sedan laget fick in ytterligare ett mål innan halvtid, så var matchen mer eller mindre avgjord.

Celtic utökade i andra halvlek till 4-0 och 5-0 och vann därmed till slut matchen med utklassningssiffror. Det innebar att laget säkrade sjunde raka ligatiteln i Skottland, då laget med tre matcher kvar av säsongen har tio poäng ner till Aberdeen på andraplats.

Lustig vann därmed den skotska ligan för sjunde gången i karriären och har den 19 maj chans att säkra ytterligare en titel i den skotska cupen. Celtic ställs då mot Motherwell i finalmatchen.