Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SKOTTLAND
26v

Lustigs kritik mot skotska klubbarna: "Spelar på skitplaner för att få poäng mot oss"

Foto: Bildbyrån

Mikael Lustig riktar skarp kritik mot ligakonkurrenterna Hamilton och Kilmarnock.
Celtic-backen menar att lagens planer är skit, och att de medvetet missköter dem.
- Lag försöker göra allt för att få poäng mot oss men jag hoppas att det skotska förbundet kan se saker och införa lite regler, säger Lustig enligt Daily Record.

Celtics tränare Brendan Rodgers var kritisk till planen efter lagets seger mot Hearts på bortaplan. Rodgers menade att Hearts medvetet höll gräset långt för att göra det svårare för mästarklubben.

Nu följer Mikael Lustig upp med vass kritik mot ligakonkurrenterna och vill se att det skotska förbundet agerar.

- Lag försöker göra allt för att få poäng mot oss men jag hoppas att det skotska förbundet kan se saker och införa lite regler. Om Skottland vill få fram bra spelare och kvalificera sig för stora turneringra behöver de spelare som kan spela fotboll. Inte såna som bara spelar på skitplaner för att få en poäng, säger svensken enligt Daily Record.

- Det finns en regel i Champions League om hur långt gräset får vara. Det har de inte i Skottland men det är kanske något de borde titta på. Vi vill visa att den skotska ligan har bra fotbollsspelare. Men om vi ska ha planer som det ser det dumt ut.

Lustig pekar ut Hamilton och Kilmarnocks konstgräsplaner och menar att de är av undermålig kvalité.

- Jag förstår att vissa klubbar har konstgräsplaner för de har inte pengar att spendera. Men jag är från Sverige och jag har spelat på många olika konstgräsplaner. Vissa av dem är bra och vissa är skit. Hamiltons och Kilmarnocks är skit.

Publicerad 2018-05-13 kl 13:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons