Scottish Premiership

Rangers tog ledningen i den 117:e minuten i FA-cupen.
Sedan kom St. Johnstone ikapp och vann efter straffar.
Därmed får Filip Helander nu nöja sig med en titel i år.

Filip Helanders Rangers har redan säkrat ligatiteln i Skottland, men hade även fram till i dag chans att ta hem ytterligare en titel den här säsongen, nämligen den skotska FA-cupen. Rangers slog nyligen ut rivalen Celtic i åttondelsfinalen, men åkte oväntat nog under söndagen ut i kvartsfinalen mot ligasexan St. Johnstone i turneringen.

Helander spelade från start och var med och fredade sitt mål fram till den 111:e minuten under förlängningen, då han blev utbytt. Därefter gav James Tavernier Rangers 1-0 i den 117:e minuten, vilket såg ut att bli matchens avgörande mål, men i den 122:a minuten kvitterade Chris Kane, vilket tog matchen till straffar. Väl i strafläggningen var St. Johnstone starkast och slog därmed ut Rangers ur turneringen. Målvakten Zander Clark räddade två straffar och blev därmed stor hjälte för sitt lag.

Rangers har nu två matcher kvar att spela av ligasäsongen mot Livingston och Aberdeen. Sedan är säsongen över.

Publicerad 2021-04-25 kl 23:02