TV: Svenskens jättekanon räddade oavgjort i toppmötet

Scottish Premiership

Celtic var på väg mot seger i toppmötet med Hearts. Då dundrade svenske Osman Sow in ett kanonskott och räddade en poäng för hemmalaget.

Det var svenskt på båda planhalvorna i det skotska toppmötet mellan Hearts och Celtic på Tynecastle Stadium - Osman Sow på ena sidan och Mikael Lustig på den andra. Hemmalaget var ute efter att minska gapet upp till de grönvita serieledarna.

Och i den första halvleken var det Hearts som skapade de vassaste chanserna. Men Celtic-målvakten Craig Gordon stod för flera riktigt svettiga räddningar och höll kvar ställningen vid 0-0. Och istället var det gästerna som gjorde matchens första mål när Nir Bitton blev serverad ett friläge och säkert placerade in bollen i det bortre hörnet i den 42:a minuten.

Det dröjde dock bara några minuter innan Sam Nicholson kunde kvittera för hemmalaget. Nicholson tog sig in bakom Mikael Lustig och kastade sig fram och vräkte in kvitteringsmålet.

I den 70:e minuten slog Tom Rogic till med ett vackert skott och via ribban gav han Celtic ledningen, matchens prestation såg det länge ut att bli.

Men i den 90:e minuten visade Osman Sow upp sig. Svensken som dittills gjort en relativt blek match ställde upp tillsammans med Prince Buaben för en frispark. Efter en petning från Buaben dundrade Sow iväg en yttersida som hittade krysset. Målet var svenskens sjunde för säsongen och gav Hearts en poäng i toppmötet.

Celtic leder den skotska ligan med nio poäng före Aberdeen, med en match mer spelad. Hearts, med samma antal matcher som Celtic, är tio poäng bakom på tredjeplatsen.