Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALSPAN

Busquets vill tillägna ett nytt EM-guld till vännen Roque

Foto: Scanpix

Sergio Busquets (till höger) i kamp om bollen.

Busquets spelade tillsammans med nyligen avlidne Miki Roque och vill nu tillägna förre klubbkamraten EM-guldet.
- Jag har bara en tanke, att ge allt för att tillägna triumfen till honom, skriver Busquets i ett brev till spanska fotbollsförbundet.

VM-finalen 2010 avgjorde Andres Iniesta genom att skicka in matchens enda mål mot Holland. Spanjoren firade då målet genom att ta av sig sin matchtröja och visa upp en hälsning till den avlidne vännen Daniel Jarque.

I EM 2012 vill Sergio Busquets tillägna guldet till sin nyligen avlidne kamrat, Miki Roque. De båda spelade ihop tidigt i karriären i den katalanska klubben Lleida. Karriärerna tog olika vägar men de fortsatte att hålla kontakten.

Men den 24 juni avled den 23-årige Real Betis-spelaren Roque efter en ettårig lång kamp mot cancer.

"Efter att jag fick beskedet ville jag ge all min tröst och styrka till familj och vänner till Miki Roque", skrev Busquets i ett öppet brev till det spanska fotbollsförbundet.

"En fantastisk person har försvunnit, en fin idrottare, en god förebild för alla, men men är något annat, en fantastisk lagkamrat. En som jag har delat många minnen med och som jag aldrig kommer att glömma.

Nu hoppas Busquets kunna göra allt för att vinna mästerskapet i Roques ära.

"Efter att jag blivit paralyserad av chock och påmind av hur orättvist livet kan vara, så har jag bara en tanke. Att göra allt för att tillägna triumfen som vi alla slåss om till honom".

Spanien möter Portugal i den första semifinalen på onsdag.

Publicerad 2012-06-26 kl 00:24
Annons
Annons
Annons