Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Abidal lämnar Barcelona

Eric Abidal lämnar Barcelona. Fransmannen får inte förlängt kontrakt.

- Jag ville stanna, men respekterar klubbens beslut, säger han.

Med tårar i ögonen och med alla sina medspelare framför sig meddelade Eric Abidal på en presskonferens på torsdagen att han tvingas lämna Barcelona. 33-åringen som har kommit tillbaka efter både cancertumör på sin lever och efter att ha genomgått en levertransplantation går nu mot sin sista match med klubben i helgen. Barcelona möter Malaga på lördagen i sista omgången.

Abidal, som fyller 34 i juli, säger på presskonferensen att han hade velat fortsätta att spela för klubben även efter att kontraktet går ut i nästa månad men att klubben "ser det på annat sätt".

Barcelonas president Sandro Rosell säger i sin tur att dörren är öppen för Abidal att komma tillbaka och ingå i tränarteamet runt ungdomslagen efter att karriären är över. Abidal själv verkar dock sugen på att spela vidare någon annanstans först.

Abidal har haft några tunga år. För två år sedan genomgick den franske ytterbacken en operation för att ta bort en cancertumör på sin lever. Han kom tillbaka men i februari förra året tvingades han till ännu ett uppehåll efter att han läkare kommit fram till att han behövde en ny lever. Det blev ett års frånvaro men i april gjorde Abidal ännu en comeback då han hoppade in hemma mot Mallorca.

 

Det blev 15 titlar för Abidal under de sex säsonger han spelade i klubben.

Publicerad 2013-05-30 kl 13:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons