Alexander Isak målskytt - "La Real" vidare i Copa del Rey

Copa del Rey

Real Sociedad är vidare i spanska cupen.
Borta mot Leganés hittade Alexander Isak nät efter att läckert ha chippat in ledningsmålet.

Alexander Isak.

Alexander Isak spelade från start i Real Sociedad som under onsdagseftermiddagen gästade Segunda-laget Leganés i Copa del Rey.

Den svenske landslagsforwarden behövde bara åtta minuter på sig innan han gav "La Real" ledningen. Isak fick bollen i djupled, vek in från högerkanten och chippade kyligt in 0-1. Strax innan halvtidsvilan utökade Real Sociedad ledningen genom Mikel Oyarzabal.

0-2-underläge i paus, men i andra halvlek kom Leganés tillbaka i matchen. Med halvtimmen kvar att spela reducerade Juan Muñoz, och tio minuter senare kvitterade den spanske forwarden till 2-2.

Real Sociedad återtog dock ledningen i slutskedet av matchen, och återigen var det Mikel Oyarzabal som hittade nät. Strax därefter, med cirka tio minuter kvar på klockan, blev Alexander Isak utbytt.

Oyarzabal sena ledningsmål blev matchens sista. Real Sociedad besegrade Leganés med 3-2 och är nu klart för åttondelsfinal i Copa del Rey.

Leganés: Villar - Rubio, Bustinza, Gonzalez, Quintilla - Randjelovic, Doukoure, Eraso - Merino, Bautista, Muñoz.

Real Sociedad: Ryan - Zaldua, Racheco, Le Normand, Rico - Zubimendi, Merino - Januzaj, Oyarzabal, Olasagasti - Isak.