Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: AP

Sandro Rosell

Ändrar sig - drar inte tillbaka anmälan mot Barça och Rosell

BARCELONA. Barcelona och Sandro Rosell anmäldes efter komporometterande uppgifter kring Neymarövergånegn. Sedan skulle anmälan tas tillbaka - men så blev det inte.

Barcelonamedlemmen Jordi Cases hade bestämt sig för att dra tillbaka sin anmälan mot klubben, om Neymarövergången, men då Barça vägrade att skriva på ett avtal om att inte stämma Cases för skadestånd så har Cases nu ändrat sitt beslut.

Detta även om Barcelonas tillförordnade president Bartomeu öppet har uttryckt att klubben inte tänker stämma Cases.

- Vi kommer inte att stämma Cases eftersom vi inte har några bevis på att det var han som läckte dokumenten. Däremot kommer vi försvara oss mot källan till läckan och jag utesluter inte rättsliga åtgärder mot tidningen El Mundo, säger Bartomeu till radiostationen Rac1

ANNONS

Men för att Cases ska dra tillbaka anmälan vill han ha mer än ordet från Barcelona och menar att klubbens talesman Toni Freixa vägrat skriva på avtalet.

- Barça hotade med att de skulle söka en stor summa pengar i skadestånd. Jag är lugn men Freixa har vägrat att ge sitt skriftliga medgivande, därför kommer vi inte att dra tillbaka anmälningen. Vi kommer nu att avvakta och vänta på vad Barças nästa drag blir. Men nu är det upp till rättsväsendet att avgöra, säger Cases under en presskonferens.

Cases advokat Izquierdo förklarade under presskonferensen att han fått ett samtal från Barcelonas vice president Jordi Cardonar förra lördagen som då uttryckte att klubben inte tänkte stämma Cases om denne drog tillbaka anmälan. Men att avtalet senare avbröts av klubbens talesman Toni Freixa som för Izquiero ska ha uttryckt att rättegången var riktad mot Rosell och inte klubben. Då Rosell avgått från sin post så var det inte längre en fråga för styrelsen.

Barcelonas president Bartomeu har däremot inga planer på att stämma Cases och försvarar istället medlemmen under en intervju med Rac1, där han istället menar att det är Madrid median som varit boven i dramat.

ANNONS

-  Hos Barça är det medlemmarna som styr och det är så jag vill ha det. Cases hade all rätt i världen att gör vad han gjorde och jag hade gjort likadant. Medlemmarna äger klubben. Det är storheten med en klubb som Barça. Jag tror inte att det är någon bakom Jordi Cases, men anmälan gjorde att de fick vind i sina segel i Madrid, de utnyttjade situationen och försökte skada oss genom att få det att se ut som det som hänt med Neymar aldrig hänt för dem. Allt detta har tvingats fram genom publikationen [El Mundo] i Madrid, säger Bartomeu till Rac1

Fotnot: El Mundo är en Madridbaserad dagstidning som inte ska blandas ihop med El Mundo Deportivo som är en Barcelonabaserad sporttidning.

Publicerad 2014-01-28 kl 12:51

Streama alla matcher från LaLiga och Serie A

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto