Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Anledningen bakom Messis skadehelvete - en kickad sjukgymnast?

Messi byter med Iniesta

BARCELONA. Lionel Messi har dragit på sig tre skador redan den här säsongen. Anledningen kan vara Juanjo Brau. En sjukgymnast som slutat jobba med argentinaren.

Lionels Messis skadehelvete den här säsongen kan kanske spåras till en sjukgymnast. Det hela började säsongen 2007-08 då Messi drabbades av två muskelskador. Barcelona valde då att lägga extra mycket fokus på sin stjärnspelare. Klubben tog bland annat reda på när han åt, hur många timmar han sov - allt analyserades för att hålla Messi skadefri.

Men den viktigaste pusselbiten hette Juanjo Brau. En sjukgymnast som hade jobbat med Messi även tidigare. Men nu skulle Brau sätta allt sitt fokus för att jobba enbart med stjärnan.

Sedan dess har Juanjo Brau blivit lite av Lionel Messis “skugga”, han har åkt med argentinaren över hela världen, följt varje steg, varje landslagsmatch och varje semester.

Och det gav resultat. På fem år var spelaren endast skadad vid ett tillfälle. En fotskada som höll honom borta två veckor, fast de flesta hade tippat på att skadan skulle röra sig om månader. 

I somras valde Barcelona att inte förnya kontraktet med en av klubbens andra sjukgymnaster. Emili Ricart även kallad för “Iniestas skyddsängel”, och mannen som enligt Iniesta själv fick Barcelona-mittfältaren att ta sig tillbaka från en muskelskada i tid för VM 2010.

Beslutet betydde att Juanjo Brau inte längre kunde följa Messi, utan var tvungen att ta ett större ansvar för hela laget. Resorna med argentinaren slutade och sedan dess har Lionel Messi haft tre muskelskador på mindre än tre månader.

Lionel Messi ska nu åka hem till Argentina under sin återhämtning och i spanska tidningen El Mundo Deportivo meddelar man att Brau återigen kan följa med Argentinaren.

“Trots att de inte har jobbat lika nära med varandra de senaste veckorna så är det inte uteslutet att Brau åker med Messi till Argentina, precis som han gjort tidigare. För om det är någon som kan Leos muskulatur så är det Brau”, skriver El Mundo Deportivo.

Publicerad 2013-11-12 kl 13:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons