Asensio hjälte för Real Madrid - sänkte Espanyol

La Liga

Real Madrid luftade i kväll truppen i La Liga.
Då klev Marco Asensio fram och sänkte Espanyol.

Real Madrid-tränaren Julen Lopetegui valde i kväll att rotera lite i laget till hemmamötet med Espanyol i La Liga. Han placerade bland annat Gareth Bale och Marcelo på bänken till förmån för Nacho och Marco Asensio i startelvan. Då tog Asensio vara på sin chans och blev i slutändan skillnaden mellan kryss och seger för den spanska giganten.

Real Madrid tryckte under stora delar av första halvlek på för ett ledningsmål och fick strax före halvtid utdelning. Marco Asensio blev frispelad i straffområdet av Luka Modric och var kylig till 1-0, vilket stod sig första halvlek ut.

I andra halvlek fortsatte Real Madrid att trycka på för ytterligare ett mål, men var också nära att släppa in ett kvitteringsmål. Sergio Ramos misslyckades i den 64:e minuten med att ta emot en hemåtpassning, vilket gav Borja Iglesias mer eller mindre fri yta mot mål med avslut i ribbans överkant. Närmare än så kom dock inte bortalaget en kvittering.

Real Madrid höll undan och studsade tillbaka i ligan efter kryss förra helgen mot Athletic Bilbao. Nu toppar laget serien, men med en match mer spelad än Barcelona. Härnäst ställs "Marängerna" nästa helg mot Sevilla på bortaplan i La Liga.

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Varane, Ramos, Nacho - Modric, Casemiro, Ceballos -Isco, Benzema, Asensio.

Espanyol: Lopez - Lopez, Hermoso, Naldo, Didac - Darder, Roca, Granero - Hernan Perez, Iglesias, Piatti.