Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Atlético-bossen fördömer ultras-supportrarna: "De är avskum"

Foto: SCANPIX

VALENCIA. Atléticos ordförande Gil Marin fördömer de supportrar som drabbade samman inför klubbens möte med Deportivo, som ledde till att en person avled.
- De är avskum som inte har inom fotbollen att göra och bör sättas i fängelse, säger Atléticos ordförande Miguel Ángel Gil Marin till klubbens hemsida.

Tragiska scener utspelade sig i Madrid på söndagsförmiddagen när ultras från Atlético Madrid och Deportivo La Coruña möttes upp för ett slagsmål inför de två lagens match på Vicente Calderón. En Deportivo-supporter avled senare under dagen av sina skador efter att ha blivit misshandlad och kastad i floden Manzanares.

I ett uttalande på klubbens hemsida har Atlético Madrids ordförande Miguel Ángel Gil Marin uttalat sig om händelsen.
- Det är förjävligt, dessa avskum har ingen plats inom fotbollen. Jag hoppas att de kan identifiera de ansvariga så att de inte gör något så bedrövligt igen.

Utöver ultras från Atléticos "Frente Atlético" och Deportivos "Riazor Blues" ska enligt Marca även ultras från Rayo Vallecanos "Bukaneros" och Alcorcóns "Alkor Hooligans" tagit del av fighten som utöver ett dödsfall ledde till elva skadade och ett tjugotal arresterade.
- Detta är ett socialt problem kopplat till politiska idéer eftersom ultras från Rayo och Deportivo gick ihop och slogs mot de från Atlético. Detta är inte fotboll och har inget med fotboll att göra. Det är en skam och otroligt bedrövligt. Vi kommer att lyssna på polisen och ta de åtgärder som vi kan utöver de vi redan gjort.

Av de 200 som beräknas ha deltagit har runt 90 stycken identifierats av polisen men Gil Marin hoppas att fler ska kliva fram och att de ansvariga för själva dödsmisshandeln ska bli straffade för sina handlingar.
- Om det finns någon som kan identifiera vilka som gjorde detta, snälla kom fram för det är väldigt viktigt att de ansvariga sätts i fängelse. Samtidigt bör alla inom fotbollen gå ihopa för att försöka undvika att något liknande händer igen.

Även om han beklagar det som har hänt tycker Gil Marin inte att Atlético som klubb kan hållas ansvariga.
- Vi är inte i någon position för att upplösa Frente Atlético. Klubben ger dem varken pengar eller matchbiljetter, säger Gil Marin

Publicerad 2014-12-01 kl 16:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER