Atletico jämsides med Barcelona efter storspel från Torres

La Liga

Atletico Madrid tog en bekväm 3-0 seger mot Granada. Laget går nu upp på samma poäng som Barcelona, som spelar senare under söndagskvällen.

Real Madrids storseger mot Getafe hade skickat ned Atletico på en tredjeplats under lördagen. Under söndagen kunde laget dock gå om igen och samtidigt hamna på samma poäng som FC Barcelona.

Inför Atleticos möte med Granada ställde sig många frågan om laget kunde ladda om efter Champions League-vinsten över Barca. När slutsignalen ljöd fanns det inga tvivel om att Madridlaget är inne i en riktigt bra period just nu.

Målskyttet i 3-0 segern inleddes av Koke i den 15:e minuten, assisterad av den heta Fernando Torres vars skott blockerades. I den 59:e minuten var det ombytta roller - Koke levererade bollen på djupet till Torres som utökade ledningen till 2-0.

Med sju minuter kvar av ordinarie speltid punkterade Angel Correa matchen med sitt 3-0 mål. De tre nya poängen innebär att Atletico nu går upp på samma poäng som Barcelona, som dock har en match mindre spelad. Det återstår att se om Barcelona kan vinna mot Valencia och återigen vara ensam på tronen.