Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Atletico Madrid bäst i Europa

BARCELONA. Atlético Madrid fortsätter att imponera och har nu 15 vinster på 16 matcher.

Men det är man bäst i Europa.

- Vi måste spela varje match som att det var vår sista, säger Diego Simeone till LFP.

Atlético Madrid har gått obesegrade igenom gruppspelet i Champions League där man har vunnit samtliga sina matcher och i La Liga har man endast tappat poäng, i förlustmatchen mot Espanyol.

Detta gör att Madridlaget totalt har vunnit 15 matcher av de 16 matcher man har spelat den här säsongen, något inget annat lag i Europas toppligor har lyckats med.

Barcelona som leder La Liga och har vunnit 14 av 16 matcher, är närmast Atletí i segersviten. Bayern München har likt Atlético Madrid vunnit samtliga matcher i Champions League men två oavgjorda matcher i ligan gör att man har 13 vinster på 15 matcher.

I Atlético Madrid är fansen inte vana vid att succé håller i sig då man i modern historia aldrig riktigt lyckats hålla sig kvar när det väl gått bra. Något Diego Simeone säger gör att fansen förstår situationen och inser vikten av att leva i nuet.

- Alla Atlético Madrids supportrar förstår, trots framgångarna och glädjen idag, att vi lever i verkligheten. Vi måste spela varje match som om det var vår sista. Vi vet våra styrkor och brister. Vi vet vad vi bör förbättra och jobba på. Mer än så kan vi inte göra, säger Simeone till det spanska liga förbundet LFP.

Atléticotränaren är nöjd med sitt lags framgångar men poängterar att det hela bygger på ett hårt arbete under en längre period.

- I två år har vi byggt ett lag med hårt arbete, stor ödmjukhet och framförallt med ett åtagande till att upprätthålla strukturen i klubben, säger Simeone

Även spelarna har tagit emot budskapet från sin tränare och har fötterna stadigt på marken trots de stora framgångarna

- Vi är i ett bra momentum, men som Simeone sa så måste vi ta en match i taget. Nu ska vi fokusera på att ta tre poäng mot Villarreal, säger Koké till AS.

- Alexandra Jonson

Publicerad 2013-11-08 kl 14:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons