Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Atléticos lagkapten mitt i matchfixningsskandal

Foto: AP

Gabi

BARCELONA. Stor matchfixningsskandal i Spanien och Atlético Madrids lagkapten står i centrum.

- Jag gjorde bara vad klubben sa till mig, ska Gabi ha sagt till anti-korruptionsåklagaren. 

Enligt den spanska tidningen El Mundo ska Gabi ha erkänt inblandning i matchfixning under matchen mellan Levante och Zaragoza 2011. Spelaren ska enligt tidningen ha sagt till anti-korruptionsåklagaren "Jag gjorde vad klubben bad mig göra".

Matchen som anklagas för matchfixning spelades den 21maj 2011 mellan UD Levante och Real Zaragoza. Bortalaget var då i stort behov av en vinst för att kunna stanna kvar i den spanska högstaligan.

Den dåvarande Real Zaragozakaptenen Gabi var matchens stora hjälte och gjorde bortalagets två mål i en 1-2 vinst. Men nu erkänner den nuvarande Atlético Madrid-kaptenen att matchfixning kan ha legat bakom resultatet.

Enligt källorna i utredningen ska Zaragozas dåvarande ägare Agapito Iglesias ha betalat ut 120,000 euro till de anklagade Zaragozaspelarnas konton för att senare få tillbaka pengarna från spelarna och använda dem till att betala Levantespelare för att de låtit Zaragoza vinna matchen.

Gabi ska enligt El Mundo erkänt att han fått 85,000 euro till sitt konto som han samma dag skickat tillbaka till Iglesias. På frågan om han inte misstänkte något svarade Gabi att han tog föregivet att pengarna användes för att förhindra att klubben skulle gå i konkurs. Han nekar även till att ha någon vetskap om att Levantespelare betalats eller vart pengarna i slutendan tagit vägen.

Enligt spanska tidningen AS ska totalt 20 spelare kallats till förhör av anti-korruptionsåklagaren i ärendet. Om åklagaren upptäcker kriminell aktivitet som har insinuerats så kommer åtal att väckas. Då matchen spelades på Levantes hemmaarena Ciutat de Valencia kommer målet då flyttas till Valencia och en domare i regionen kommer höra de inblandades förklaringar innan han ger ett beslut. Skulle de anklagades anses skyldiga kan de få allt från sex månader till fyra års fängelse och bli avstängda från professionell aktivitet från ett till sex års tid.

Efter att ha hörts av anti-korruptionsåklagaren var Gabi lugn när han mötte reportrarna utanför. "Allt är bra med mig, jag är lugn och jag har inget mer att säga"

Atlético-kaptenen som missade Champions League-matchen mot Juventus på grund av en skada bekräftade även att han med säkerhet kommer spela på lördag mot Valencia.

Publicerad 2014-10-02 kl 14:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons