Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Atléticos nya arena döpt efter kinesiskt företag

Till nästa säsong är det tänkt att Atlético Madrid ska lämna Vicente Calderon och flytta in på en ny arena, och idag avslöjades vad den kommer att heta.

Wanda Metropolitano är namnet på Atléticos nya hemmarena från och med nästa säsong, tillkännagav klubben tidigare idag i en direktsänd ceremoni på hemsidan. Därmed sällar sig Atlético till den skara klubbar som har ett företagsnamn i arenanamnet, då Wanda Group är namnet på det kinesiska företaget som även äger 20% av klubben.

Men klubben har inte glömt sitt förflutna. Metropolitano syftar på Stadium Metropolitano, som var atlético Madrids hemmarena i över 40 år, innan man flyttade till Vicente Calderon 1966.

- Det är en vacker handling. Min farfar pratade mycket om Metropolitano, den betyder mycket för Atlético. Du kan inte ha ett bättre namn på arenan, och för dem med Atléticos blod i ådrorna väcker detta många känslor. Min första upplevelse av Calderon var med min farafar och förhoppningsvis kan jag berätta för honom en dag att jag spelat på Metropolitano, sa en glad Fernando Torres under ceremonin.

Atlético Madrid kommer dessutom att uppdatera klubbmärket till nästa säsong.

Publicerad 2016-12-09 kl 14:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons