Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Atleticos stjärna: Vi kan stoppa Messi

Foto: Scanpix.

BARCELONA. Diego Costa tror på Atléticos försvar
- Vi har spelare som kan stoppa Messi, säger han.

I veckan gjorde Lionel Messi comeback för Barcelona i cupmatchen mot Getafe och argentinaren behövde bara en halvtimme på planen för att göra två mål. Barcelona stjärnan är alltså tillbaka på planen och i form lagom till säsongen hittills viktigaste match borta mot Atlético de Madrid i ligan.

Men Atléticos skyttekung Diego Costa räds inte Messi inför mötet, även om han hoppas att argentinaren inte har sin bästa dag.
- Jag har sett målen men jag såg inte matchen. Men Messi är Messi. Vi har alla saknat Messi på planen och att se honom spela, eftersom det är Messi. Men jag önskar att det inte är hans dag på lördag.

-  Vi vet att han har mycket att ge eftersom han var borta så länge. Vi vet att Messi kommer göra det svårt, men vi har spelare i försvaret som kan stoppa honom, säger Costa under en presskonferens.

Atlético och Barcelona ligger på samma poäng i ligan men katalanerna toppar tabellen på målskillnad. Men Costa tror trots det inte att matchen kommer bli avgörande.
-  Vi är fortfarande i den första halvan av säsongen och det är väldigt viktigt att vinna den här matchen för allt den representerar, men det återstår mycket och det kommer inte avgöra något. Men det hade varit fint att leda ligan, säger Costa.

Diego Costa har klart för sig att det inte kommer bli en enkel match och menar att Atlético måste spela sitt allra bästa för att kunna vinna.
- Vi vet att det är väldigt svårt att vinna över Barcelona, men det vore väldigt vackert, väldigt fint om vi kunde vinna i vårt hem och bli ligaledare. Vi vet hur svår den här matchen kommer att vara. Men vi vet våra alternativ och om vi är enade kan vi få ut något positivt av det här.
- Det är en av de bästa motståndarna i världen. Vi är i bra from och spelar på hemmaplan men vi måste ge allt. Om vi spelar bra kan vi göra det svårt för Barcelona.

Trots den fantastiska säsongen från Atlético Madrid och att de ligger fem poäng före Real Madrid i ligan menar dock Diego Costa att Atléti ännu inte är på samma nivå som de två giganterna.
-  Barça och Real Madrid är på en lite högre nivå än resten. Men vi kämpar och kämpar och gör saker bra. Vi kommer att fortsätta på den här linjen, en match i taget, förklarar Atlético stjärnan.

Publicerad 2014-01-10 kl 13:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons