Avslutade med nio man - besegrade ändå Barcelona

La Liga

Athletic Bilbao stod för en smärre bragd i Copa del Rey.
Baskerna besegrade Barcelona med 2-1 - trots att de tvingades avsluta matchen med nio man.

Athletic Bilbao tog en överraskande 2-1-seger hemma mot Barcelona i den första matchen i åttondelsfinalen av Copa del Rey.

Baskerna gick ifrån till en 2-0-ledning efter två mål inom loppet av tre minuter i den första halvleken.

Lionel Messi reducerade med en vacker frispark i den andra halvleken.

Mötet präglades av kort. Totalt delade domaren David Fernandez ut sju gula kort och två röda, som båda drabbade hemmalaget.

Raul Garcia fick syna det röda kortet efter 74 minuters spel. Sex minuter senare var det Iturraspe att få sitt andra gula kort.

Ett tappert kämpande Bilbao lyckades freda sitt mål - även om gästerna bara var en stolpträff från att hitta kvitteringsmålet.