POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Bakircioglu redo för storklubb: "Klart man har ögonen på sig"

Kennedy Bakircioglu gör succé i Racing Santander.
Nästa steg kan bli – en riktig storklubb.
- Klart att man har ögonen på sig, säger han till fotbollskanalen.se.

Mittfältaren håller på att avsluta säsongen på ett formidabelt sätt, med frisparksmål mot både Malaga och Mallorca i de senaste ligaomgångarna. Därmed kan han – och kollegan Markus Rosenberg – tillskrivas en stor del av den forna bottenklubbens framgångar. Kontraktet har säkrats trots att två omgångar återstår.

- Jag känner att jag har självförtroendet och verkligen kan spela så som jag själv vill. Sedan jag kom till La Liga har det varit som en riktig nytändning för mig, säger Bakircioglu till fotbollskanalen.se.

Enligt honom ligger Racings tränarskifte från tidigare i år till stor del bakom hans egen islossning. Med nya direktiv på planen tycker den gamle Assyriska- och Hammarbyspelaren att han får större utrymme att delta i anfallen.

- Det är klart att det resulterar i att man varit farligare och kunnat bidra mer framåt, inte bara jobbat defensivt. Mina starkaste vapen är ju helt klart frisparkar och distansskott plus förmågan att läsa av de flesta situationerna. Nu har det blivit ett ganska fint facit på slutet, säger Bakircioglu.

Faktum är att han presterat så pass bra att framtiden ter sig alltmer oviss. Trots att ett år återstår på kontraktet kan det bli en flytt – till ett större lag – redan i sommar.

- Det kanske kommer möjligheter för nästa steg, men jag vet faktiskt inte ännu. Självklart har jag tid kvar på mitt avtal, men om jag stannar här eller går vidare, det vet jag faktiskt inte, säger Bakircioglu.

Kan det bli ännu ett steg uppåt, menar du?
- Ja, alltså det är inte omöjligt om man säger så. Gör man en bra säsong här tror jag att man får många ögon på sig, och så har det varit hela säsongen. Men det är inte så att jag har suttit med andra klubbar och pratat, eller att de kommit till Santander. Serien är inte slut och transferfönstret öppnar inte förrän i juli.

Bakircioglu hymlar inte med att han skulle kunna tänka sig en utmaning av absolut svåraste slag, och tror inte att åldern utgör något hinder.

- Jo, det vore jättekul med en storklubb förstås. Jag menar, jag är 30 år – men det finns spelare i vårt lag som är 36 år, som Pedro Munitis till exempel. Han lirar ju fortfarande på hög nivå. Håller kroppen är det inga problem, och man är ju faktiskt inte 33 eller 34 ännu. Det finns möjlighet för ett till steg i karriären, det tror jag säkert, säger Bakircioglu.

Publicerad 2011-05-12 kl 23:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå