Bales vackra skott gav oavgjort i hetsigt El Clasico - Barças supersvit lever

La Liga

Det var grinigt, svängigt och stundtals riktigt fult i El Clasico.
Gareth Bale sköt en poäng till Real mot Barcelona - som fick spela hela andra halvlek med tio man.
- Det var en fantastisk match mellan två lag som jag tror båda njöt av matchen, säger Casemiro enligt football-espana.net.

STREAMA PÅ SÖNDAG

Barcelona hade redan säkrat La Liga-titeln. Real Madrid väntar på en Champions League-final i Kiev. Men att det skulle göra El Clasico till avslaget fanns inte på kartan. Barça jagar en obesegrad säsong och Real ville såklart sätta stopp för det.

I ett El Clasico som var underhållande, fyllt av känslor och stundtals riktigt fult blev det delad poäng efter 2-2.

Barcelona fick en kanonstart när man i den tionde minuten rullade upp ett vackert anfall. Sergi Roberto slog ett inlägg som Luis Suarez mötte på volley och tryckte in till 1-0.

Det dröjde dock bara fyra minuter innan Real svarade. Karim Benzema nickade ner bollen till Cristiano Ronaldo som kunde peta in den från nära håll. I samband med målet fick portugisen en smäll och grinade illa. Ronaldo spelade vidare, men tvingades utgå i paus.

Mot slutet av halvleken blev det allt mer uppretat mellan lagen och spelarna var i luven på varandra flera gånger. Gareth Bale hoppade in med dobbarna före mot Samuel Umtiti, men klarade sig utan kort. Den uppretade stämningen slutade i att Barcelonas Sergi Roberto visades precis före paus. Marcelo tryckte till Roberto med axeln och Barça-backen svarade med att svinga till med armen mot brassen. Marcelo föll och domaren valde att visa det röda kortet.

Trots tio man återtog Barcelona ledningen i början på den andra halvleken. Leo Messi knorrade in 2-1 bakom Keylor Navas. Real-spelarna protesterade vilt mot domaren då målet föregicks av att Luis Suarez vunnit bollen efter att ha gått hårt in mot Raphael Varane.

Svaret från Real kom i den 72:a minuten. Gareth Bale vek vackert in ett direktskott till 2-2.

Gästerna ville sedan ha straff när Marcelo fälldes av Jordi Alba, men domaren valde att fria.

Matchen slutade 2-2 på Camp Nou. Barcelonas hopp om en obesegrad säsong lever därmed vidare. Katalanerna har kvar att möta Villarreal hemma, Levante borta och Sociedad hemma.

- Det var en fantastisk match mellan två lag som jag tror båda njöt av matchen, säger Casemiro till Movistar+ enligt football-espana.net.

- Grattis till Barça till att ha spelat bättre än oss i La Liga och fått fler poäng än oss. Men vi har en underbar möjlighet att visa att vi är bäst i Europa.

Lagens startelvor:

Barça: Ter Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitic, Iniesta - Coutinho, Messi, Suarez.

Real: Navas - Nacho, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.