Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Barca anställer ny sportchef under köpstoppet: "Vi kan ändå värva":

Foto: AP

Josep Bartomeu, president i Barcelona

BARCELONA.  Med nya sportchefen Ariedo Braida har Barcelona ögonen på transfermarknaden trots värvningsförbudet.

- Barcelona kan inte registrera spelare men vi kan värva dem, säger klubbens president Bartomeu till spanska Canal Plus.

Barcelona har tidigare straffats av FIFA med ett värvningsförbud som gör att klubben inte kan registrera några nya spelare innan januari 2016. Trots det fortsätter man arbetet för att förnya truppen som vanligt och under onsdagskvällen kunde Bartomeu bekräfta att italienaren Ariedo Braida blir ny sportchef i klubben.

Braida fanns på plats på Camp Nou under onsdagen när Barcelona besegrade Villarreal i semifinalen av den spanskacupen. Tidigare har italienaren under 28 års tid jobbat som sportchef i. Braida ersätter Andoni Zubizarreta som fick sparken från Barcelona i början av januari.

- Braida är en värvning av Barcelona, inte av mig. Vi kommer att skriva kontraktet under torsdagen. Det är ett lag som leds av Charly Rexach. Han och Bardia tillsammans med Jordi Mestre och Javier Bordas kommer göra ett bra jobb, säger Bartomeu.

Trots värvningsförbudet menar Bartomeu att de fyra männen har en hel del arbete att göra.

- Deras huvuduppgift blir att förbereda truppen för den kommande säsongen. Vem lämnar, kommer, vilka kontrakt ska förnyas och vilka spelare är intressanta. Ungdomsakademin kommer att skötas av Jordi Roura. Barcelona kan inte registrera spelare men vi kan värva dem, fast först och främst kommer vi kolla på vad som redan finns i klubben, säger Bartomeu till spanska Canal Plus.

Publicerad 2015-02-12 kl 11:26

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER