Barça Copa del Rey-mästare - efter galen målexplosion

Copa del Rey

Barcelona är cupmästare i Spanien.
Detta efter att Lionel Messi nätat två gånger om i lagets storseger mot Athletic Bilbao.

Under lördagen jagade Barcelona klubbens första titel för säsongen då man ställdes mot Athletic Bilbao i Copa del Rey-finalen i Spanien.

Efter första halvlek var ställningen 0-0, men i den andra exploderade målskyttet. Och det var Barcelona som svarade för allt i offensiv väg.

Först tryckte Antoine Griezmann in 1-0 efter timmens spel och sedan rullade det bara på. Frenckie De Jong utökade till 2-0 och sedan klev Messi in i handlingen.

Argentinaren tog bollen från egen planhalva, drev den in på offensiv planhalva och efter ett par väggspel var han framme i straffområdet. Där vrickade sig forwarden förbi en Athletic-försvarare och från nära håll placerade han in 3-0. Ett magiskt mål från Messis sida.

Målet kom i den 68:e minuten och bara ett par minuter senare kom nästa Messi-mål. Denna gång kom Jordi Alba runt på vänsterkanten och spelade in bollen till Messi som behärskat placerade in 4-0 till Barcelona, forwardens andra mål för kvällen.

Barcelonas fyra mål i andra halvlek kom inom loppet av tolv minuter, en sanslös målexplosion från den spanska storklubben.

Slutresultatet skrevs också till 4-0 och Barcelona tog därmed sin första titel för säsongen. Det innebär också att Henrik Larsson, assisterande tränare i Barcelona, vann sin första titel med klubben som tränare.

Efter matchen bröt också glädjescener ut bland Barcelonas spelare, som hoppade runt i en ting och skrek ”campeones, campeones”, vilket översätts till ”mästare, mästare”.

För Athletic var förlusten den andra i finalsammanhang i Copa del Rey inom loppet av ett par veckor. I början av april förlorade man nämligen förra säsongens final mot Real Sociedad med 1-0.