Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Barca fördömer våldet: "Nolltolerans"

Foto: SCANPIX

Efter supporterdrabbningarna, inför mötet mellan Atlético Madrid och Deportivo La Coruna, i går som ledde till att en man dog fördömer Barcelona det fotbollsrelaterade våldet.
- FC Barcelona har alltid en nolltolerans mot våld inom idrotten, skriver de på sin hemsida.

På söndagsförmiddagen möttes ultras från Atlético Madrid och Deportivo La Coruña upp för ett slagsmål inför de två lagens match på Vicente Calderón. En Deportivo-supporter avled senare under dagen av sina skador efter att ha blivit misshandlad och kastad i floden Manzanares.

Händelsen har skakat den spanska fotbollen och nu uttalar sig FC Barcelona och tar avstånd från våldet.
"FC Barcelona vill uttrycka sitt absoluta förakt mot alla former utav våld inom idrottens värld och fotbollen i synnerhet" skriver de på sin hemsida.

"Med tanke på detta, under söndagen kontaktade klubben idrottsministerna, ligaledningen och det spanska fotbollsförbundet för att göra våra åsikter hörda och för att erbjuda vårt samarbete på det sätt som är nödvändigt för att se till att de händelser som skedde under söndagen aldrig händer igen."

Den katalanska klubben uttryckte också sina kondoleanser till offren av supporterdrabbningarna.
"FC Barcelona har alltid haft en attityd om nolltolerans mot våld inom idrotten och lägger till sig själv till de många uttrycken av kondoleans för offren till incidenterna i Madrid."

Publicerad 2014-12-01 kl 22:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER