Barca missade chansen till rekord - men vann ändå

Spanien

Barcelona var skakat hemma på Nou Camp. Real Betis hade hämtat in 0-2 till 2-2 men med en kvart kvar hittade Alexis Sanchez nätet till 3-2. Och Leo Messi satte 4-2 på straff.

Real Betis höll i nio minuter på Nou Camp, sedan satte Xavi 1-0 i sin 400:e match för katalanerna och bara två minuter senare utökade Leo Messi till 2-0.

Barcelona var på väg mot ännu enkel seger - och dessutom ett tangerat rekord. Laget hade hållt nollan i 12 raka tävlingsmatcher och rekordet är 13. Men Ruben Castro reducerade efter en dryg halvtimme och sju minuter in i den andra halvleken kvitterade inhopparen Roque Santa Cruz.

Barcelona var minst sagt skakat men i den 71:a minuten fick Betis Alvarez sitt andra gula kort och bara fyra minuter senare satte också Barca 3-2 genom Alexis Sanchez assisterade av 400-matchersjubilaren Xavi.

Messi utökade till 4-2 med fyra minuter kvar genom en straff.

Publicerad 2012-01-15 kl 23:34

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.