Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barca presenterade Bravo: "Jag har aldrig känt mig som förstamålvakt"

Foto: TT

Claudio Bravo har skrivit på ett fyraårskontrakt och presenterats i Barcelona.
- Jag är stolt, detta är ingen risk utan det här är en fantastiskt möjlighet, säger målvakten under sin presentation.

Under VM avslöjade Claudio Bravos pappa för fotbollskanalen.se att hans son var klar för Barcelona och att övergången skulle presenteras när Chile åkte ut från mästerskapet.

Nu har målvakten landat i Barcelona där han under måndagen skrivit på ett fyraårskontrakt för Barca. Bravo som värvats från Real Sociedad, där han varit i åtta år, för 12 miljoner euro får en utköpsklausul på 40 miljoner euro.

-  Jag vill tacka Barça för att de visar förtroende i mig. Jag är stolt, detta är en fantastisk möjlighet som jag har fått. Nu är jag motiverad att försvara Barças färger. Det är mycket som händer i mitt huvud. För ett tag sedan lämnade jag mitt land med en önskan, en dröm, jag väntade på ett ögonblick som det här, säger Bravo under presskonferensen.

Bravo är den andra målvakten som FC Barcelona värvar denna sommaren efter Marc-André ter Stegen. Men chilenaren anser inte att valet att gå till Barcelona är en risk, även om han nu konkurrerar med två målvakter om förstaplatsen. Utöver Ter Stegen har FC Barcelona nämligen tagit upp Jordi Masip som haft en framgångsrik säsong i klubbens B-lag.

-  Det är ingen risk att komma hit, utan en stor motivation. Jag har aldrig känt mig som förstamålvakt i någon klubb, utan kämpar alltid för att vara så bra som möjligt. Alla tre målvakter, Ter Stegen, Masip och jag börjar från noll och vi kommer kämpa på samma villkor. Vi kommer alla kämpa om att bli förstamålvakt, men först och främst är vi lagkamrater som ska göra det bästa för laget.

Chilenaren ser inga problem med att anpassa sig till Barças stil.

- Jag tror att jag kommer trivas med Barças stil. I landslaget spelar vi på ett liknande sätt och utöver att vara målvakt är jag också en mittback. En målvakt slutar aldrig att lära sig och växa. Det är en speciell position och jag är i min bästa ålder.

Bravo berätta även att han hört en hel del positiva saker om Barça från landsmannen Alexis Sánchez.

- Alexis har berättat mycket om Barça för mig, bara fantastiska saker och han sa till mig att njuta av min tid här så mycket jag bara kan.

Klubbens sportchef Andoni Zubizarreta uttryckte att man ännu inte bestämt vem av de tre målvakterna som blir förstamålvakt.

-  Vi känner inte att någon av våra målvakter är ett självklart val. Bravo kan ligan bäst, Ter Stegen är ung och Masip känner Luis Enrique väl, vi har försökt hitta en sund konkurrens.

I veckan fick den förra Barcelona-målvakten Victor Valdés beskedet att AS Monaco inte tänker värva honom och Zubizarreta uttryckte att klubben alltid finns till spelarens hjälp.

- Vi hoppas att Valdés situation kommer att lösa sig. Han vet att han alltid kan lita på oss om han behöver vår hjälp. 

Publicerad 2014-07-07 kl 15:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons