Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barca-spelaren sur på Pep: "Mycket beröm - men ingen speltid"

Foto: Scanpix/AP

Massvis av beröm – men ingen speltid.

Efter flytten från Barcelona är Seydou Keita besviken på Pep Guardiola.

- Varför hylla mig offentligt och sedan bänka mig, säger mittfältaren.

Den maliske landslagsmannen, 31, lämnade Spanien för kinesiska Dalian Aerbin för tre veckor sedan. Detta efter fem säsonger med katalanska storklubben Barcelona. Men trots den långa sejouren där lyckades han aldrig ta någon fast startplats i La Liga-laget.

Ändå framhöll tränaren Pep Guardiola ofta Keita som en av de viktigaste spelarna i truppen, vilket grämer honom så här efteråt.

- Många tror att vi hade en fantastisk relation och att han värderade mig så högt. Men jag fick ju aldrig någon kontinuerlig speltid och det är det enda negativa jag tar med mig från Barcelona, säger Keita till magasinet match.

Enligt honom konfronterade han vid ett tillfälle Guardiola för att få reda på varför det kom så dubbla signaler från hans sida.

- Jag tog ut det med honom ansikte mot ansikte. Jag sade att jag inte uppskattade att han alltid gav mig ros i medierna, utan att underbygga det med något förtroende på planen.  Han ville aldrig starta en match med mig. Men trots det minns jag det mesta från Barcelona med glädje, säger Keita.

Han gjorde trots allt drygt 100 ligamatcher totalt sett under sin tid i klubben.

Publicerad 2012-08-02 kl 18:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons