Barca tappade mot Racing

Spanien

Racing Santander lyckades ta poäng av Barcelona på Camp Nou. Matchen slutade 1-1.

Barcelonas stora revanschsäsong har fått en skakig inledning. Trots spel mot ett mål i stort sett hela matchen misslyckades Barcelona att besegra Racing Santander i lördagens sena ligamatch. Lionel Messi prickade in 1-0 i den andra halvleken och då såg Barcelona ut att gå mot en behaglig matchavslutning. Men så blev det inte. I stället stack Santander upp och efter en lågt slagen frispark fick Jonathan Pereira en tå på bollen och styrde den i mål med knappt en kvart kvar. Efter 1-1 och fortfarande ingen seger efter de två inledande omgångarna av den spanska ligan ökar trycket på den nye tränaren Josep Guardiola, som inför matchen valde att plocka bort formsvage anfallsstjärnan Thierry Henry ur truppen.

I matchen mot Santander skadade sig Arsenalvärvningen Alexander Hleb tidigt och tvingades utgå.

I lördagens andra match i den spanska ligan vann Valladolid hemma mot Atletico Madrid med 2-1, trots att Pedro Lopez blev utvisad i hemmalaget redan i den elfte minuten.

Publicerad 2008-09-13 kl 21:57