Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcalegendaren: För mycket fokus utanför planen i klubben

Foto: tt

BARCELONA. Ryktena och problemen utanför planen har påverkat Barcelona negativt menar Barcelonalegendaren Charly Rexach.
- Allt som har hänt utanför planen har fått mer fokus än matcherna och det har påverkat spelarna negativt.

Barcelonalegendaren Charly Rexach som agerat allt från spelare, tränare och ungdomsansvarig i klubben menar att det varit för mycket fokus på annat än fotboll i Barcelona den senaste månaden, något som påverkat spelarna negativt.
-  Efter det att den Barcelonamedlemmen [Jordi Cases] gjorde det han gjorde har det varit ett problem efter det andra. Först president, sen Neymar, Messi och nu är det problem med Tata. Allt detta har fått mer fokus än själva matcherna och det är problemet. Alla rykten och prat i media har påverkat spelarna negativt på planen, säger Rexach enligt El Mundo Deportivo.

Att det gått sämre för Barcelona på planen den senaste tiden är något klubben endast kan skylla sig själva för menar Rexach.
-  Ännu en gång har fotbollen lagts åt sidan. Det har varit en och en halv månad med problem utanför planen. Detta har påverkat Barcelonas prestationer. Titta bara på denna veckan då det ryktats om tränaren. Det har skadat klubben väldigt mycket. Ibland skapar vi problemen själva. Ibland pratar vi om andra saker som där egentligen inte är tid att prata om när vi borde vara fokuserade på fotboll och de viktiga matcher som återstår.

Allt som har hänt vid sidan av planen och det fokus det fått i media och under intervjuer och presskonferenser tror Rexach kan ha haft en negativ påverkan på spelarna och gjort dem förvirrade.
-  Förutom denna veckan då folk väntar på matchen mot Real Madrid, så har folk de senaste veckorna pratat om saker som inte har något att göra med fotboll. Jag tror att det förvirrar spelarna en hel del.

Charly Rexach pratade även med media om söndagens El Clásico och uttryckte att Real Madrid kan ha vunnit ligan om de besegrar Barcelona på Bernabeu.
- Det mest normala är att tro att om Madrid vinner så är Barcelonas chanser i ligan över. De skulle vara för långt bak med två lag framför sig och att vinna ligan skulle bli väldigt svårt. Madrid kommer veta att om de vinner på Söndag så kan de ta ett viktigt steg till att vinna titeln. Om Madrid vinner El Clásico, då är ligan vunnen, säger Rexach.

Publicerad 2014-03-22 kl 09:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons