Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcapresidenten riskerar åtta år i brasilianskt fängelse

Foto: AP

Sandro Rosell

BARCELONA. Sandro Rosell, som igår avgick som president för Barcelona, riskerar åtta års fängelse efter anklagelser om förfalskning och ekonomiskt utnyttjande av avtal i samband med en vänskapsmatch mellan Brasilien och Portugal 2008.

Åklagaren i Brasilien vill att tidigare Barcelonapresidenten Sandro Rosell lämnar tillbaka de tre miljoner euro som ska ha betalts ut till bolaget Alianto Marketing Ltd, som ägs av Rosell.

Rosell, som avgick från presidentskapet igår, anklagas även för att kontinuerligt fört över pengar från brasilianska träningsmatcher till Alianto Marketing Ltds konto. En process som sattes upp av den förra presidenten i CBF (brasilianska fotbollsförbundet) Ricardo Teixeira, som senare tvingats avgå efter att ha varit skyldig till förskingringsbrott.

Rosell kan därför nu få åtta års fängelse i Brasilien om han skulle bli dömd i ny rättegång.
Under torsdagen avgick Sandro Rosell från sin post som FC Barcelonas president. En av anledningarna till detta tros vara att den spanska högsta domstolen nu beslutat att ta ärendet om Neymars värvning vidare och öppna en rättsprocess mot Rosell över förskingringsbrott i samband med den katalanska klubbens värvning av Neymar från Santos.

Publicerad 2014-01-24 kl 12:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons