Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcas president: Det var Pep som ville värva Zlatan

Osämjan med Zlatan är välkänd – men från början var det Pep Guardiola som insisterade på värvningen.
- Ibra var ett av tre namn jag skulle jobba med, säger förre presidenten Joan Laporta.

Ordkriget mellan svensken och hans dåvarande tränare i Barcelona blev en följetong i sig innan Ibrahimovic flyttade till Milan. Forwardens ombud hann bland annat med att döpa Pep till ”filosofen”, och föreslå att han och Johan Cruijff skulle läggas in på mentalsjukhus, eftersom de valt att peta Zlatan i vissa matcher.

Så här i efterhand har 29-åringen själv inflikat, i en intervju med eurosport, att det är ”underligt” att värva en spelare för 70 miljoner euro – om man bara tänker låta honom ”titta på fåglarna”.

Men nu säger Joan Laporta, länge president för den katalanska klubben, att Ibrahimovic var långt ifrån någon nödlösning när han först anslöt till laget. I själva verket var det Guardiola som tryckte på hos ledningen för att få in honom i truppen.

- Eto’o var på väg att lämna oss och Zlatan var önskad av vår tränare och sportsliga ledning, säger Laporta till tidningen Sport.es.

Han fortsätter:

- Jag fick tre val: David Villa, Diego Forlan och Zlatan Ibrahimovic. Det fanns också en fjärde spelare, men vem det var blev aldrig offentliggjort i medierna.
Det som ska ha avgjort jätteaffären var att Samuel Eto’o gillade tanken på att gå motsatt väg som Zlatan, till Inter.

- Han ville varken flytta till Valencia eller Atletico Madrid (där Forlan och Villa spelade), så då var den enda möjligheten Italien, säger Laporta.

Publicerad 2011-03-01 kl 19:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons