Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcelona anklagar Chelsea för mutbrott: "Nonsens"

Barcelonas president Joan Laporta anklagar Chelsea för mutbrott i sin nya bok.
- Totalt nonsens, svarar den engelska klubben.

På måndagen lanseras ”A dream for my children”, som spanjoren skrivit. I biografin återges Laportas sju år som högste chef för Barca, och texten läggs ut på ett mycket frispråkigt sätt.

Bland annat skriver Laporta om hur Chelsea försökte värva brassen Ronaldinho 2004. Londonlaget ska ha erbjudit honom och dåvarande vicepresidenten Sandro Rosell tio procent på övergångssumman att lägga i egen ficka – om de gick med på affären.

”Jag sa att till honom (Rosell) att glömma det, Ronnie var inte salu. Men han svarade; Joan, de ger oss 10 procent om vi tackar ja.”
”Han påminde mig om att vi i så fall skulle skulle få 77 miljoner kronor. Den attityden kränkte mig", skriver Laporta enligt the Sun.

Sandro Rosell nekar å det kraftigaste till påståendena. Han uppges överväga att stämma Laporta för förtal om denne inte drar tillbaka sina anklagelser. Samma sak gäller med Chelsea som via en talesperson avfärdar Laportas version som ett rent påhitt.
- Fullkomligt nonsens. Vi har aldrig kommit med ett sådant erbjudande.
Till saken hör att Sandro Rosell, som lämnade Barcelona 2005 efter en meningsskiljagtighet med Laporta, nu lanserat sin kandidatur om att ta över presidentposten.

Publicerad 2010-04-03 kl 12:42
Annons
Annons
Annons