Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcelona hotar med stämning - men Raiola vägrar ta tillbaka Cruyff-sågningen

Barcelona hotar att stämma Mino Raiola.
Ändå står Zlatans agent fast vid sågningen av Johan Cruyff.
- Jag respekterar honom inte, säger Raiola.

Det var i samband med fotbollsgalan som den speciellt inbjudne hedersgästen Johan Cruyff uttalade sig om Zlatan Ibrahimovic framfart i AC Milan. Enligt holländaren hade ”Ibra” äntligen hittat hem och visat att han är som klippt och skuren för Serie A. Vilket enligt Cruyff inte var fallet i La Liga.

- Det är väldigt speciellt att spela i en klubb som Barcelona. Sättet människorna fungerar på är helt annorlunda än i resten av Spanien. De har sina egenheter som du måste anpassa dig till. Det är en mycket svår kultur. Det var förmodligen därför Zlatan inte klarade det, sade Cruyff på måndagen.

Zlatans agent Mino Raiola reagerade genom att totalsåga den förre världsspelaren i en intervju med SPORT-Expressen. Han hävdade bland annat att Cruyff borde dra sig tillbaka från fotbollen helt och hållet. En uppfattning Raiola inte viker ifrån – trots att Barcelona i ett pressmeddelande på tisdagen hotar att frysa alla planerade utbetalningar till honom som en följd av bråket. Enligt katalanernas hemsida kan det rentav bli aktuellt med en förtalsrättegång mot Raiola.

- I det här fallet anser jag att Cruyff ska hålla käften och då har jag rätt att uttrycka det, säger Mino Raiola till fotbollskanalen.se.

Det tycker du fortfarande?
- Ja, det är väldigt underligt att han ger sig på Zlatan för hans tid i Barcelona. Det är min personliga uppfattning att han ska låta bli.

Har du sett Barcelonas pressmeddelande?
- Ja, men det har jag koll på, ingen fara. Det sköter jag med Barcelona.

De skriver att de stryper alla utbetalningar till dig?
- Ja, men jag kan ta hand om mig själv. Det är inga som helst problem, säger Raiola.

Han slår också fast att han inte tänker prata med Cruyff för att reda ut missämjan mellan fyra ögon.

- Nej, och varför skulle jag göra det? Han kritiserar mina spelare och beter sig på så vis som ett ”low life”, tycker du inte, säger Raiola.

Men är det inte möjligt att du och Cruyff missförstått varandra, han gav Zlatan en hel del beröm i den ursprungliga intervjun också?
- Jag vet inte. Informationen jag fick var att han kritiserade Zlatan och det var vad jag reagerade på. Cruyff har inte gjort något avtryck de senaste 20 åren inom modern fotboll, så jag förstår inte varför han inte är tyst och tar in på ett vilohem. Det tycker jag fortfarande. Han kan åka och spela kort och lämna oss ifred. Jag borde få ha en åsikt om honom. Vi lever inte i ett nazisamhälle där man måste tänka två gånger innan man säger vad man vill.

Du har fortfarande en spelare i Barcelona, Maxwell. Hur påverkas hans situation av din relation till klubben?
- Vet inte, men det borde inte påverka något alls. Han spelar i laget och är nöjd med Guardiola. Det här var en artikel om Cruyff, inte om tränaren. Jag har inget ont att säga om Guardiola, han nämndes bara i periferin. Cruyff, däremot, respekterar jag inte, säger Raiola.

Publicerad 2010-11-16 kl 22:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons